Naslovnica knjige: SANATORIJ

Podijeli:

  • Broj stranica: 229
  • Godina izdanja: 2009
  • ISBN: 9789531405034
  • Uvez: meki
  • Širina: 125
  • Visina: 190

SANATORIJ

Goran Tribuson

Hrvatski autori

SANATORIJ

I život je multimedijalna pojava, rekao je u jednom od svojih intervjua Goran Tribuson. A kada taj život, u vremenima što će se pamtiti po zlu, počinje gubiti obrise realnosti, onda ga se mora opisati najprikladnijim riječima, jezikom što svojom atmosferom podsjeća na šutnju. Tribuson je u priču smještenu u prostor Istočne Slavonije, ugradio iskustva rada na premijernoj fantastici. Neki putnički vlak koji, na samom početku rata, klizi prema prostoru na kojem su crne arabeske rasprostrte po snijegu, neki luzer s čije povijesti bolesti blijedi dijagnoza, neka zemlja koja se pretvorila u pravi raj za trgovce starim željezom, neke pjesme u kojima dominiraju riječi kao Što su konji, ratnici, krv, smrt, barut i blato, sve to iscrtava pravu kafkijansku atmosferu. A u nju se, ionako, zvukovi i boje još dodatno sami upisuju.
Priča je to o danima u kojima se s jednog prozora mogao vidjeti kaos i besmisao, a s drugog smislen oblik božanske patnje.
Tribusonov se Sanatorij tek danas, kada je ratna priča temeljena na dokumentima iza nas – a šesnaest godina od prvoga izdanja – može primati u bogatstvu ponuđenih značenja.

Rasprodano
99,00 kn
Pročitaj više

Mozaik preporučuje

Pogledaj sve
Uspješnica Uspješnica Uspješnica Uspješnica Uspješnica

Mozaik preporučuje

Pogledaj sve
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!