Naslovnica knjige: VELIKI SUVREMENI SLOVENSKO-HRVATSKI I HRVATSKO-SLOVENSKI RJEČNIK

Podijeli:

  • Broj stranica: 1046
  • Godina izdanja: 2015
  • ISBN: 9789531415088
  • Uvez: tvrdi
  • Širina: 17.5 cm
  • Visina: 24 cm

VELIKI SUVREMENI SLOVENSKO-HRVATSKI I HRVATSKO-SLOVENSKI RJEČNIK

Anita Peti-Stantić

Array
Rječnici i jezični tečajevi

VELIKI SUVREMENI SLOVENSKO-HRVATSKI I HRVATSKO-SLOVENSKI RJEČNIK

Za sve koji uče ili žele učiti slovenski jezik, kao i za sve koji se na ovaj ili onaj način s tim jezikom često susreću!

Ovaj praktičan i pregledan rječnik sadrži oko 30.000 rječničkih natuknica iz suvremenoga slovenskog i hrvatskog jezika. Za oprimjerenje i naglašavanje leksičkih jedinica korišteni su postojeći elektronski korpusi te višejezični i jednojezični rječnici.

Gdje god je bilo važno, navedeni su parovi riječi istoga i bliskoga ili suprotnoga značenja (sinonimi i antonimi), kao i brojne uputnice kojima se čitateljeva pažnja dodatno usmjerava na riječi koje su po značenju povezane s riječi koju se objašnjava. Posebno su označeni tzv. lažni prijatelji, tj. one riječi koje će govornik slovenskoga jezika prepoznati kao riječi svoga jezika u hrvatskom i pogrešno ih protumačiti, jer te riječi u hrvatskom ne znače isto što i u slovenskom i obratno.

Rječnik je osmišljen tako da zadovolji potrebe akademske zajednice i svih onih koji uče slovenski i hrvatski na drugim razinama ili kojima je u svakodnevnom poslu potreban rječnik ovoga tipa. Dragocjen je priručnik učenicima i studentima u objema zemljama, svima zainteresiranima za kontrastivno i usporedno proučavanje, prevoditeljima i poslovnim ljudima, ali i svima onima koji žele čitati tekstove na susjednom i srodnom jeziku, za što im treba tek mala pomoć.

Na zalihi
495,00 kn
Dodaj u košaricu
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.