U potrazi za Gobi

Leonard Dion

Na zalihi
17,12 €
Dodaj u košaricu

U potrazi za Gobi

16,30 

- +
Podijeli:

U potrazi za Gobi

U potrazi za Gobi čudesna je priča Diona Leonarda, prekaljenoga ultramaratonca kojem se na 250-kilometarskoj utrci kroz pustinju Gobi na putu našao pas lutalica. Ljupka kujica, koja će poslije dobiti ime Gobi, dokazala je da nedostatak u veličini i više nego nadoknađuje svojim srcem, prateći u stopu Diona preko gorja Tien Shan, golemih pješčanih dina, preko crnih pijesaka pustinje Gobi, ne napuštajući ga gotovo 130 kilometara.

Dok je Dion svjedočio nevjerojatnoj odlučnosti i srčanosti male životinje, i sâm je doživio duhovnu promjenu. Dok su za njega utrke prije značile pobijediti i biti najbolji, sad mu je cilj bio zadržati Gobino prijateljstvo poslije ciljne crte. Počeo je puštati Gobi da prespava s njim u šatoru, dijeleći s njom ono malo hrane što je imao i prenoseći je preko brojnih rijeka, čak i kad je to značilo zaostati u utrci ili, još gore, možda i ne završiti utrku.

Premda Dion nije pobijedio u utrci, stekao je nešto mnogo važnije – nov pogled na život i novu prijateljicu koju je namjeravao povesti kući čim riješi administrativna pitanja. Međutim, prije nego što ju je uspio odvesti kući, Gobi je nestala u velikome kineskom gradu u kojem su je čuvali. Dion ju je uz pomoć stranaca i svestranu podršku na internetu počeo tražiti i naposljetku se ponovno našao s čudesnom životinjom koja mu je promijenila život te njemu i svijetu pokazala da su čuda moguća.

O autoru romana U potrazi za Gobi:
Dion Leonard je australsko/britanski maratonac koji živi u škotskome Edinburghu. Dion je počeo trčati 2013. i dosad je nekoliko puta bio među prvih deset na ultramaratonima u najekstremnijim uvjetima.
Dion se nije samo natjecao, nego je i završio neke od najtežih ultramaratona u najnegostoljubivijim područjima svijeta, uključujući sudjelovanje na dva Saharska maratona, „Najteže utrke na Zemlji”, brutalne 250-km utrke u Maroku. Dion je također triput istrčao 250-km Ekstremnu pustinjsku utrku Kalahari (i pobijedio 2017.) u Južnoafričkoj Republici, 250-km mongolski Marš Gobijem, 220-km ultramaraton u Kambodži, 100 milja kineskoga Ultra Mount Gaoligonga, 100 milja havajskoga HURT-a i američku Trostruku krunu od 200 milja (Bigfoot 200, Tahoe 200 i Moab 240).

Predanošću, ustrajnošću i odlučnošću može se svladati izvanredne izazove, bez obzira na to bila riječ o bitki protiv pustinje ili svakidašnjega života. Dionova želja za uspjehom ne samo na ultramaratonima nego i u životu i poslu bez sumnje mu je jača strana. Više od 15 godina radio je u prodaji i marketingu
nekih od najvećih tvrtki na svijetu.

Dion je održavao brojna motivacijska, inspiracijska i korporacijska predavanja u rasponu od vođenja Nagrade vojvode od Edinburgha do skupova s više od 45.000 poslovnih ljudi i govora pred više od 300 školske djece. Bez obzira na situaciju, Dion vam može pomoći da unaprijedite i nadahnete svoj život.

X
  • Broj stranica: 272
  • Godina izdanja: 2019
  • ISBN: 9789534855201
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 13.5 x 21 cm
  • Težina: 305 g
  • Nakladnik: Koncept izdavaštvo
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

PRETPRODAJA

12,51 
PRETPRODAJA

14,31 
24,90 
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.