Tisuću žarkih sunaca

Khaled Hosseini

Kategorija: Knjige / Književnost / Romani /
Rasprodano
119,00 kn
Pročitaj više
Podijeli:

Tisuću žarkih sunaca

Khaled Hosseini

Kategorija: Knjige / Književnost / Romani /

Tisuću žarkih sunaca, drugi po redu roman iz pera Khaleda Hosseinija, jednog od najprodavanijih i najutjecajnijih autora 21. stoljeća, govori o dugogodišnjem neraskidivom prijateljstvu između dviju žena koje su pretrpjele neizreciv gubitak i muke kroz desetljeća ratovima obilježene afganistanske povijesti. Nezaboravan je to portret jedne ranjene zemlje i duboko potresna priča o obitelji i neobičnom prijateljstvu, priča o jednom vremenu koje ne prašta i neuništivoj ljubavi. Baš kao i njegov prethodnik, roman Gonič zmajeva, tjednima se zadržao na bestseler listi New York Timesa, uprizoren je na kazališnim daskama, a najavljena je i njegova ekranizacija.

Marjam je tek petnaest godina kad je pošalju u Kabul da se uda za trideset godina starijeg Rašida. Gotovo dva desetljeća kasnije, u zemlji koja ubrzano tone u propast, tragedija pogađa petnaestogodišnju Lejlu, koja mora napustiti svoj dom i stupiti u Marjamino nesretno domaćinstvo.

Lejla i Marjam naći će utjehu jedna u drugoj, njihovo prijateljstvo postat će neraskidivo i snažno poput rodbinskog.

Kako vrijeme prolazi, u Afganistanu na vlast dolaze talibani, ulice Kabula odjekuju od puščane paljbe i bombi, a život se pretvara u očajničku borbu protiv gladi, surovosti i straha. Ustrajnost dviju žena nailazi na iskušenja koja nisu mogle naslutiti niti u najgorim noćnim morama.

Roman Tisuću žarkih sunaca  preveo je Marko Kovačić.

Ostale naslove iz kategorije romani potražite ovdje.

X
  • Broj stranica: 316
  • Godina izdanja: 2018
  • ISBN: 9789538230073
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 15 x 23.5 cm
  • Težina: 485 g
  • Nakladnik: Vorto Palabra
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

PRETPRODAJA

149,90 kn 134,90 kn

PRETPRODAJA

129,90 kn 116,90 kn

PRETPRODAJA
PRETPRODAJA - besplatna poštarina