Svježa voda za cvijeće

Na zalihi
18,45 €
Dodaj u košaricu

Svježa voda za cvijeće

17,57 

- +
Podijeli:

Svježa voda za cvijeće

Svježa voda za cvijeće roman je o Violette Toussaint, čuvarici groblja u malome mjestu u Burgundiji. Violette se s mnogo ljubavi brine o groblju, a svakodnevicu joj ispunjavaju ožalošćeni posjetitelji i zabavni kolege – trojica grobara, tri pogrebnika i svećenik, svatko sa svojim dirljivim i urnebesnim ispovijedima.

No, Violetteinu rutinu jednoga dana prekida detektiv Julien Seul, koji dolazi na groblje s urnom svoje pokojne majke koju, prema majčinoj oporuci, mora položiti na grob potpunog neznanca. Priča o tajnoj ljubavi Julienove majke, ispisana na stranicama njezina dnevnika, kao i vrijeme koje Violette i Julien sve više provode zajedno, malo-pomalo rušit će zid koji je Violette godinama pažljivo gradila oko sebe. Jer, i ona sama duboko u sebi čuva bolnu tajnu i nije sigurna je li spremna otvoriti svoje srce Julienu.

Svježa voda za cvijeće drugi je roman nagrađivane francuske književnice Valérie Perrin. Osim na vječno aktualne teme – tugu, nadu, gubitak, ljubav, Perrin u ovoj knjizi nježno dodiruje i sve one male stvari koje život čine vrijednim življenja i, na mjestu koje naizgled pripada mrtvima, poetičnim jezikom ispisuje odu životu. Hrvatski prijevod potpisuje Maja Ručević.

“Gromoglasan aplauz. I vjerujte, riječ gromoglasan preslaba je.”
Anne-Marie Mitchell, La Marseillaise

“Zabavni i simpatični junaci ovog romana izmamit će vam i suze i smijeh.”
Michel Bussi

X
  • Broj stranica: 456
  • Godina izdanja: 2022.
  • ISBN: 9789538400063
  • Prevoditelj: Maja Ručević
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 15 x 22.8 cm
  • Težina: 350 g
  • Nakladnik: Sonatina
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

PRETPRODAJA
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.