Povratak u Whistle Stop

Fannie Flagg

Na zalihi
13,26 €
7,00 €
Dodaj u košaricu

Povratak u Whistle Stop

6,67 

- +
Podijeli:

Povratak u Whistle Stop

Nastavak Pohanih zelenih rajčica vraća nas u nostalgičnu atmosferu gradića Whistle Stop i njegove poznate gostionice te nas navodi na propitkivanje toga što za nas predstavlja pojam doma i je li se istome ikada moguće vratiti.

Bud Threadgoode svoje je sretno djetinjstvo proveo u užurbanom željezničkom gradiću Whistle Stop, odrastajući sa svojom pobožnom majkom Ruth i otkvačenom tetom Idgie. Njih su dvije skupa vodile gostionicu Whistle Stop, poznatu po kulinarskom specijalitetu – pohanim zelenim rajčicama.

Međutim, kako je ranžirni kolodvor u tome gradiću prestao funkcionirati, Whistle Stop se pretvorio u grad duhova i jedino što je ostalo od Budova djetinjstva samo su kuće prekrivene daskama i sjećanje na ljepša vremena.

No jednoga dana Bud odlučuje otići na svoje posljednje putovanje kako bi vidio što se dogodilo s njegovim voljenim gradićem. Na tom putu upoznaje nove prijatelje te otkriva mnoštvo tajni, kako o vlastitom životu, tako i o životu svoje majke i tete te ostalih sugrađana.

Ovaj atmosferičan i topao nastavak Pohanih zelenih rajčica oslikava ono posebno i čarobno u svakodnevnim životima običnih ljudi, progovara o ponovnom otkrivanju mladosti, vraća nas u djetinjstvo te propitkuje što za nas predstavlja pojam doma i je li mu se ikada moguće vratiti.

O autorici romana Povratak u Whistle Stop:

Fannie Flagg je američka glumica, komičarka i spisateljica. Nakon uspješne filmske karijere Flagg se 1980-ih godina okrenula pisanju te 1987. godine objavila Pohane zelene rajčice.

Poslije filmske adaptacije romana iz 1991. spisateljska karijera Fannie Flagg krenula je u neslućene visine pa su joj i na hrvatskom jeziku objavljeni mnogobrojni naslovi: Daisy Fay i čudotvorac, Sreća ispod duge, Dobrodošla na svijet, djevojčice, Još te sanjam, Posljednji susret cura s benzinske i Cijeli grad priča.

Trideset tri godine nakon uspješnice Pohanih zelenih rajčica, Fannie Flagg napisala je nastavak, Povratak u Whistle Stop, kojim nas vraća u idiličnu atmosferu željezničkog gradića.

X

RECENZIJA Martina Štivičić, Učitaj se

Šarmantan, zabavan i neodoljivo pozitivan, 'Povratak u Whistle Stop' stilom je i ozračjem identičan svom prethodniku, što znači da ćete se i ovdje nasmijati, zabaviti, uživati u ugodnim druženjima, ali gdjekad i zasuziti. To je život, rekao bi Frank Sinatra, i doista, životniji gradić od Whistle Stopa teško će se naći.više

RECENZIJA Petra Petrović, Knjige u svom filmu

Duhovitost, domišljatost, toplina, ljubav, razum, podrška, samo su neki od kvaliteta likova ovog nastavka. Čitajući sam se osjećala kao da sam uspjela u nekom snu podružiti se s nekim tko nas je napustio gdje prilika za interakciju više nema, a ja sam ju ipak dobila.više

RECENZIJA Maja Posejpal Gelemanović, Knjigoljupka

Meni je ova knjiga bila savršen završetak priče o Idgie i Ruth i gostionici koju su vodile te svim ljudima koje smo upoznali u prvom dijelu. Autorica je prekrasno nadopunila Pohane zelene rajčice i ako volite tu knjigu, Povratak u Whistle Stop je obavezan za čitanje. Nećete požaliti ako ju pročitate, jer ćete dobiti potpunu sliku o svim likovima i njihovim životnim pričama.više
  • Broj stranica: 275
  • Godina izdanja: 2021.
  • ISBN: 9789531430326
  • Strani naslov: The Wonder Boy of Whistle Stop
  • Prevoditelj: Ivana Bodul
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 14 x 20 cm
  • Težina: 350 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.