Mjesečeve sjene

Na zalihi
22,99 €
Dodaj u košaricu

Mjesečeve sjene

21,90 

- +
Podijeli:

Mjesečeve sjene

Vjetar sa sjeverozapada ponovno je progovorio. Deset godina od prvog izdanja knjige, sada u novom i proširenom izdanju! O mjestima na koja Mjesečeva svjetlost noću ne dopire. S pričama koje istodobno bude nostalgiju i strahopoštovanje, a u kojima glavnu riječ još uvijek vode copernice, mračnjaci, vragovi, mure, jankići, nevidinčići, vodenjaci, baukači i druga bića mraka.

POZIVAMO VAS NA ČAROBNO PUTOVANJE kroz zaboravljenu narodnu baštinu i mitologiju sjeverozapadnoga dijela Hrvatske. Kroz ove mistične stranice ove knjige provesti će vas Zdenko Bašić sa svojim jedinstvenim vizualnim stilom koji ostavlja bez daha. Tko se ne usudi neka odmah odustane, a oni koji žele koračati dalje, sjećat će se priča još dugo u noć!

O autoru:

Zdenko Bašić Rođen je 1980. godine u Zagrebu, gdje je završio Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, Odjel grafičkog dizajna. Diplomirao je 2005. godine, uz priznanje za najboljeg diplomanta, na Odsjeku za animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Pored animiranog filma i režije, bavi se i ilustracijom te je dosad ilustrirao nekoliko autorskih knjiga za koje dobiva mnoga priznanja; nagradu Grigor Vitez za ilustraciju (2009. i 2014.), posebno priznanje za cjelokupnu realizaciju knjige (2011.) te književnu nagradu Kiklop za rad na autorskim knjigama Priča o čokoladi (2006.), Sjeverozapadni vjetar (2012.) i Mjesečeve sjene (2013.).

Nagradu za najboljeg mladog umjetnika mu dodjeljuje ULUPUH 2009. godine.

Dobitnik je dvije diskografske nagrade Porin; za najbolji videospot Žeđam (2010.) te za najbolje likovno oblikovanje za album Svijet glamura (2012.).

Za debitantski film Guliver (2009.) dobiva posebnu diplomu na Animateci u Ljubljani, na Danima hrvatskog filma osvaja glavnu nagradu Grand Prix i nagradu Oktavijan za najbolji animirani film te nagradu za najbolji kratki film na Libertasu – međunarodnom filmskom festivalu u Dubrovniku.

Za animirano-igrani film Vesla (2012.) dobiva Zlatnu medalju UNICA-e, svjetskog festivala neprofesijskog filma.

Svoje ilustracije izlaže na nekoliko samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i svijetu, među kojima je i Biennale ilustracije u Bratislavi i Zagrebu, First Imam Ali International Painting Symposium održanom u Teheranu 2007, te selekcija BIB u Japanu, a 2017 otvara veliku izložbu “Vjetrove sjene”.

U Galeriji Kolvičevi dvori kao rezultat osvojenog Grand prix na 6. hrvatskom biennalu ilustracije – 2016.

Godine 2012. upisan je na Časnu listu IBBYja (International Board on Books for Young People Honour List), a 2009. ULUPUH mu dodjeljuje nagradu za najboljeg mladog umjetnika i doprinos ugledu ULUPUHa. Od 2017.

U suradnji sa Muzejem turopolja kao umjetnički direktor oblikuje “Perunfest” festival zaboravljenih narodnih priča i predaja. Festival okuplja umjetnike, preformere i stručnjake koje se bave legendama i mitovima koje u izravnnoj interakciji prezentiraju publici. Pritom istražujući suvremene načine i forme oživljavanja tradicionalnog pripovijedanja i prenošenja neverbalne kulturne baštine novim generacijama.

U suradnji sa izdavačem Spiritosom izdaje slikovnicu “Zlatarevo Zlato” koja postaje najtraženija slikovnica

2018. 2020. izdaje “Moguti – zaboravljeni čuvari turopoljskih lugova” kojom osniva, u suradnji sa Muzejom turopolja Biblioteku zaboravljenih priča – Perunfest

X
  • Broj stranica: 120
  • Godina izdanja: 2023.
  • ISBN: 9789535071402
  • Uvez: tvrdi
  • Dimenzije: 23 x 30 cm
  • Težina: 885 g
  • Nakladnik: Novi Forum
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti


12,00 
PRETPRODAJA
PRETPRODAJA

15,00 

15,00 

12,00 

14,32 

13,52 

27,00 
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.