Michelangelo

Grupa autora

Rasprodano
158,74 €
Pročitaj više

Michelangelo

151,18 

Nema na zalihi

Obavijesti me kada proizvod postane dostupan

Kategorije: , ,
Podijeli:

Michelangelo

Doznajte sve o životu i djelu posljednjeg pravog univerzalnog genija u veličanstvenoj i bogato ilustriranoj knjizi MICHELANGELO!

Michelangelo je bio genijalan stvaralac, inovator i posljednji velikan likovne umjetnosti. Jedini umjetnik koji je postigao izvrsnost u sve tri grane likovnih umjetnosti: kao kipar, slikar i arhitekt, a bio je i izvanredan pjesnik. Još za života smatrali su ga jednim od najvećih umjetnika svih vremena i dobio je nadimak Il Divino, što u prijevodu znači „božanski“. Zahvaljujući svojoj predanosti radu i umjetnosti postao je najveći genij renesansne umjetnosti, njegovo djelo je besmrtno, tajanstveno i šokantno, golemo i veličanstveno, a u ovoj knjizi ćete vidjeti i doznati zašto.

Kroz Michelangelov život prelama se povijest renesanse i najviše umjetnosti, povijest nenadmašnog XVI. stoljeća. Ova raskošna i bogato ilustrirana monografija svjedoči o neuhvatljivom fenomenu Michelangela i slavi njegov mit kroz remek-djela, manje slavna djela i interdisciplinarne projekte, najnovija saznanja i detaljne informacije o životu ovoga najvećeg umjetnika svih vremena.

Monografija MICHELANGELO pruža čitatelju sveobuhvatan uvid u umjetnikov rad, njegovo razmišljanje, osobnost i karakter te otkriva zašto ga smatramo ocem moderne umjetnosti. Od fotografija njegovih najpoznatijih djela, poput Davida i Sikstinske kapele, preko Michelangelovih manje poznatih arhitektonskih i pjesničkih djela pa do najnovijih informacija o njegovu životu i cjelokupnom stvaralaštvu, u ovoj knjizi doznajte više o životu i putu najvećeg od najvećih, iz pera talijanskog renesansnog stručnjaka Fabia Scalettija.

Knjiga predstavlja nastavak suradnje Mozaika knjiga s talijanskom kućom Scripta Maneant, poznatom po izdavanju vrhunskih knjiga o umjetnosti.

 • LUKSUZNO ILUSTRIRANO IZDANJE na 304 stranice, formata 240 x 322 mm, nudi 200 visokokvalitetnih fotografija Michelangelovih slika, skulptura, skica i crteža, od čega je 100 preko cijele stranice ili obje stranice.
 •  UŽITAK ZA OČI I DUŠU: Ova jedinstvena monografija s iznimnim slikovnim materijalom tiskana je na kvalitetnome papiru koji vam jamči uživanje u promatranju pojedinosti najvećih umjetničkih djela svih vremena, a fotografije su snimljene najsuvremenijom tehnologijom.
 • RIZNICA GENIJALNIH UMJETNINA: Ova knjiga prava je zbirka Michelangelovih kiparskih remek-djela, slikarskih vrhunaca, crteža, skica i studija
 •  NAJNOVIJE ČINJENICE:, Doznajte više o Michelangelovu životu, otkrijte kada i što mu je poslužilo kao nadahnuće te druge okolnosti nastanka pojedinih djela, brojne zanimljivosti, otkrića i još mnogo toga.
 •  UGLEDAN AUTOR: Ova monografija djelo je Fabija Scalettija, poznatog pisca i povjesničara umjetnosti koji se specijalizirao za razdoblje renesanse, proučavajući velike autore talijanske renesansne umjetnosti, od Leonarda do Michelangela i Raphaela, a stručnjak je za djela i život Caravaggia.

Knjigu je na hrvatski prevela Josipa Lulić, profesorica povijesti umjetnosti i talijanskog jezika na Filozofskom fakultetu.

Promotivnu brošuru o Michelangelu potražite ovdje.

Za više informacija o uvjetima plaćanja nazovite nas od 8 do 16 h na besplatni broj telefona 01/6053-988 ili nam, pak, pišite na e-mail rd-info@mozaik-knjiga.hr. Naši ljubazni djelatnici rado će vam izaći u susret.

X
 • Broj stranica: 304
 • Godina izdanja: 2020
 • ISBN: 9789531427296
 • Strani naslov: Michelangelo
 • Uvez: tvrdi
 • Dimenzije: 24 x 32.2 cm
 • Težina: 2550 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

PRETPRODAJA

17,01 
PRETPRODAJA

19,71 
PRETPRODAJA

17,91 
PRETPRODAJA
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.