Kratak život odrubljene glave

Dimitrije Popović

Na zalihi
18,57 €
5,00 €
Dodaj u košaricu

Kratak život odrubljene glave

4,76 

- +
Podijeli:

Kratak život odrubljene glave

Kratak život odrubljene glave snažna je, meditativna i uznemirujuća zbirka priča vrhunskog slikara i poznatog književnika Dimitrija Popovića. Četiri Popovićeve priče međusobno se razlikuju, ali povezuje ih autorski rukopis i promišljanje o tankom bridu prirode i nadprirode. Priče su formirane kao pripovjedna kronika, uglavnom anonimusā koji život ili promatraju ili nad njim provode eksperimentalne metode. Često senzualna i neobična, zbirka Kratak život odrubljene glave suočava nas s velikom ljepotom i tragičnosti života, umjetnosti i smrti.

O autoru:

Dimitrije Popović, slikar i pisac, rođen je 1951. godine na Cetinju. Završio je studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1976. godine, a godine 1978. izlaže u galeriji Alexander Braumüller sa Salvadorom Dalíjem, Ernstom Fuchsom, Victorom Braunerom, Dadom Đurićem, Leonorom Fini i drugim umjetnicima. U Pforzheimu 1982. godine Galerija Liberta i Universal Fine Arts iz Washingtona organiziraju mu zajedničku izložbu crteža i grafika sa Salvadorom Dalíjem.
Popović je član Dukljanske akademije nauka i umjetnosti, Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Ruske akademije književnosti, Slavenske akademije književnosti i umjetnosti (Bugarska), crnogorskog PEN centra i Hrvatskog društva pisaca. Do sada je priredio sedamdesetak samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, te sudjelovao na dvjestotinjak skupnih. Dobitnik je trideset domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, a o djelu Dimitrija Popovića do sada je objavljeno trinaest monografija te snimljeno petnaest dokumentarnih filmova.

X

INTERVJU Antonia Ćosić, HRT

Nikad literarno produktivnija godina u životu našeg poznatog slikara i književnika Dimitrija Popovića. "Kratak život odrubljene glave" - snažna je, meditativna i uznemirujuća zbirka priča kojima je zajednička nit vodilja tanka linija između prirodnog i natprirodnog. Autor nas i ovaj put suočava s velikom ljepotom i tragičnosti života, umjetnosti i smrti.više

INTERVJU Edita Burburan, Novi list

Dimitrije Popović ima novu knjigu: ‘Samo stvarnost može dati ljepotu i snagu imaginarnom’više

INTERVJU Toni Volarić, Večernji list

O njegovom stvaralaštvu do sada su objavljene brojne monografije i snimljeno nekoliko dokumentarnih filmova. Dobitnik je dvadesetak nagrada, realizirao nekoliko samostalnih grafičkih mapa i više njih s grupom autora. Jedan od onih čija djela ili cikluse gotovo da i nije moguće, a niti je smisleno nabrajati jer je toliko višeslojno, od likovnog do objavljivanja desetak knjiga.više
  • Broj stranica: 198
  • Godina izdanja: 2022.
  • ISBN: 9789531431804
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 16 x 20 cm
  • Težina: 380 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.