INTERVJU Toni Volarić, Večernji list

Moja slika “Mrtvi Krist”, koju je Pierce Brosnan kupio, izgorjela je u požaru koji je zahvatio njegovu kuću u Malibuu

O njegovom stvaralaštvu do sada su objavljene brojne monografije i snimljeno nekoliko dokumentarnih filmova. Dobitnik je dvadesetak nagrada, realizirao nekoliko samostalnih grafičkih mapa i više njih s grupom autora. Jedan od onih čija djela ili cikluse gotovo da i nije moguće, a niti je smisleno nabrajati jer je toliko višeslojno, od likovnog do objavljivanja desetak knjiga.

Jedan od najpoznatijih slikara i književnika ovih prostora, Dimitrije Popović, dočekao me na prvom katu zgrade na zagrebačkoj Šalati. Nasmijan i srdačan, izgledao mi je spreman da proljetno prijepodne provede po tko zna koji put prepričavajući svoj život. Međutim, dok stojimo na balkonu u nedavnom potresu prilično oštećene zgrade, s fenomenalnim pogledom na Gornji grad i ranjenu Katedralu, već na prvom pitanju dobiva se dojam da će ovo biti neuobičajeno otvoren razgovor. Umjetnički mu poriv i gotovo svjetska slava ne daju da zastane, točnije sada, kao i mnogi umjetnici nadoknađuje vrijeme stožera i maski, pa se u kratkom vremenu realiziraju projekti koji su zbog pandemije bili na čekanju:

 

Izvor: Večernji list

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.