Kapital i ideologija

Thomas Piketty

Na zalihi
62,25 €
43,58 €
Dodaj u košaricu

Kapital i ideologija

41,50 

- +
Podijeli:

Kapital i ideologija

Nakon što je objavio svoju knjigu Kapital u 21. stoljeću, za koju mnogi tvrde da je jedna od najvažnijih knjiga koja je izašla u ovom stoljeću, francuski ekonomist i autor Thomas Piketty pisao je novu, jednako važnu knjigu Kapital i ideologija, svojevrsni nastavak svoje prethodne knjige.

U ovoj novoj knjizi Piketty potiče čitatelja da u potpunosti promijeni način kako procjenjuje politiku, ideologiju i povijest. On razotkriva ideje koje su potakle na društvene nejednakosti u prošlom tisućljeću, otkriva koliko isprazne desničarske i ljevičarske politike upropaštavaju društvo danas, te kako treba strukturirati novi ekonomski model.

Piketty tvrdi da današnja ekonomija nije nešto što se dogodilo prirodnim putem, da su kapital i profit nešto što je namjerno stvoreno tijekom povijesti od strane nekih privilegiranih socijalnih grupa koje su to nametnule cijelom društvu uz pomoć ideologije. One su čovječanstvu donijele takve nesreće kao što su kmetstvo, robovlasništvo, kolonijalizam, komunizam, fašizam i hiperkapitalizam, utječući na živote milijarda ljudi. On tvrdi da će u narednom razdoblju glavni pokretač napretka biti snažna težnja ljudskog roda da se ostvari pravednije društvo, i to kroz ravnopravniju raspodjelu bogatstva, bolje i sveobuhvatnije obrazovanje, poštivanje ljudskih prava i očuvanja globalne stabilnosti.

O autoru knjige Kapital i ideologija:

Thomas Piketty rođen je 1971. godine u Parizu, sa 18 godina je upisao studij matematike i ekonomije, a sa 22 godine već je stekao doktorat iz ekonomije. Doktorski rad, koji je obranio i na pariškoj visokoj Školi za napredne studije u društvenim znanostima EHESS i na elitnoj Londonskoj ekonomskoj školi, bavio se redistribucijom bogatstva, što je i kasnije ostalo glavnom temom njegovo znanstvenog rada. Nakon što je doktorirao počeo je predavati na Ekonomskom odjelu Massachusettskom tehnološkom institutu. Godine 2002. izabran je za najboljeg mladog ekonomista Francuske. Od 2006. godine on je na čelu Pariške ekonomske škole. Do sada je objavio 12 knjiga ekonomske problematike. Po političkom uvjerenju je sljedbenik francuske socijalističke misli. Danas ga smatraju najutjecajnijim ekonomistom nove generacije, njegova se djela masovno citiraju diljem svijeta, a knjige objavljuju u ogromnim nakladama. Njegova knjiga “Kapital u 21. stoljeću” bila je na prvom mjestu rangliste najprodavanijih knjiga u SAD i Francuskoj, a izazvala je ogroman interesu u brojnim zemljama u svijetu.

Prijevod: Nataša Desnica-Žerjavić

X
  • Broj stranica: 1136
  • Godina izdanja: 2020
  • ISBN: 9789533138008
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 15 x 23 cm
  • Težina: 1415 g
  • Nakladnik: Profil
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti


12,00 
PRETPRODAJA

15,00 

15,00 

12,00 

14,32 

13,52 

27,00 
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.