Ilustrirani leksikon joge

Domagoj Orlić

Rasprodano
13,14 €
5,35 €
Pročitaj više

Ilustrirani leksikon joge

5,10 

Nema na zalihi

Obavijesti me kada proizvod postane dostupan

Podijeli:

Ilustrirani leksikon joge

ILUSTRIRANI LEKSIKON JOGE je prvi leksikon joge na hrvatskom jeziku, koji sadrži oko 1300 natuknica i više od 300 ilustracija. Pridodan mu je i iscrpan popis pomno odabrane bibliografije o jogi, ukupno 400 naslova, svrstanih po jezicima i kategorijama.

Leksikon je prvenstveno namijenjen najširem krugu čitatelja kao prva ili osnovna informacija o jogi. Naravno, mogu ga koristiti i revni praktikanti te učitelji joge kojima može poslužiti kao podsjetnik ili kao pomoć u boljem snalaženju u vrlo obimnoj i često teško prohodnoj literaturi o jogi. Kratko, jasno i točno objašnjava sve što je bitno za razumijevanje smisla i svrhe hinduističke joge. Odnosno, kroz pažljiv odabir temeljnih pojmova pokriva i širinu i dubinu ove vrlo složene tematike.

Ilustrirani leksikon joge obrađuje sve najvažnije pojmove i prakse kako ortodoksnog hinduizma, tako i tantrizma kada je riječ o jogi. Te su dvije glavne struje indijske duhovnosti i religioznosti u najvećoj mjeri oblikovale razvoj joge kao univerzalnog praktikuma koji omogućuje realizaciju bilo kojeg religiozno-duhovnog cilja koji stremi samotransformaciji i samotranscendenciji.

O autoru:

Domagoj Orlić (rođen 1970. godine) dugogodišnji je proučavatelj i praktikant joge. Od 2000. godine učenik je Marka Whitwella, jednog od najistaknutijih učitelja joge iz tradicije T. Krishnamacharye i njegova sina T. K. V. Desikachara. Sri Amritananda Natha Sarasvati od Devipurama, jedan od najznačajnijih modernih učitelja tantrizma, uveo ga je u śrī-vidyā-śāktatantru 2013. godine.

Diplomirao je filozofiju i anglistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1996. godine. Pisanjem i prevođenjem bavi se posljednjih dvadesetak godina. Do sada je objavio pet knjiga: uvodnu knjigu o jogi Iskustvo yoge: Uvod u filozofiju i praksu viniyoge (2001.), znanstvenu studiju Yoga na Zapadu: Transformacijska snaga yoge u preplitanju svjetskih kultura (2007.), zbirku filozofskih ogleda Put Srca: Ogledi o ljudskom dostojanstvu (2011.), praktični priručnik Joga Srca za početnike (2012.) i zbirku književno-filozofskih ogleda Život riječi: Ogledi o čovječnosti (2014.). Objavio je i četrnaest knjiga prijevoda te nekoliko desetaka autorskih članaka u zemlji i inozemstvu. Živi i radi u Zagrebu kao učitelj joge, edukator, pisac i prevoditelj.

X
  • Broj stranica: 192
  • Godina izdanja: 2017.
  • ISBN: 9789531421409
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 16.5 x 24 cm
  • Težina: 340 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

PRETPRODAJA
PRETPRODAJA

16,65 
PRETPRODAJA
PRETPRODAJA

19,71 
PRETPRODAJA

21,51 
PRETPRODAJA
PRETPRODAJA

17,01 
PRETPRODAJA

19,71 
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.