PRETPRODAJA

Hrana i osjećaji

U pripremi
20,00 €
18,00 €
Planirani početak isporuke je sredinom svibnja.
Dodaj u košaricu

Hrana i osjećaji

17,14 

- +
Podijeli:

Hrana i osjećaji

Osjećate li svoje tijelo? A ono vas?
“Hrana i osjećaji” – Dr. Will Cole ovom je knjigom rasvijetlio odnos između fizičkog i emocionalnog zdravlja čovjeka pruživši okvir za djelovanje kako bismo bolje razumjeli povezanost svog probavnog sustava i mozga te dodatno tu vezu unaprijedili.
Kada je riječ o prehrani i zdravlju, lako je zbuniti se i osjetiti se sasvim preplavljenima i shrvanima milijardom najrazličitijih i često suprotstavljenih informacija. Zbog tolikog mnoštva preporuka o tome što da jedemo, kada i kako, emocionalni se učinak prehrane na osobu često ostavlja po strani.
Dr. Cole ilustrira načine na koje stres i osjećaj srama mogu pridonijeti upalama u crijevima te potkopati zdravlje u procesu koji on naziva upalom izazvanom osjećajem srama. Zdravstveni problemi probavnog sustava mogu se pojaviti u obliku naglih promjena raspoloženja, tjeskobe i žudnjom za određenim vrstama hrane, no mogu se očitovati i kao neka od mnogih vrsta autoimunih bolesti.

Dobra vijest: moguće je iscijeliti vezu između fizičkog i psihičkog s pomoću hranjivim tvarima bogatim namirnicama te somatskim praksama koje podržavaju zdravlje želuca, crijeva i mozga. Dr. Cole pomoći će vam da ponovno razmislite o svom odnosu prema hrani i vlastitom tijelu vraćajući vas u dodir s onime što osjećate u svom želucu i crijevima, s tim praiskonskim oblikom tjelesne intuicije, a sve to s pomoću praktičnog Dvadesetjednodnevnog plana koji premošćuje jaz između emocija i fizičkog zdravlja.

„Ova knjiga nudi vrlo učinkovit, intuitivan te nenametljiv i opušten način za resetiranje i ponovno povezivanje s vlastitim tijelom i emocijama.“ – Gwyneth Paltrow

O autoru:

Dr. Will Cole je funkcionalni medicinski praktičar koji je postao poznat po svojoj ekspertizi u području funkcionalne medicine i nutricionizma. Fokusira se na holistički pristup zdravlju, što znači da uzima u obzir fizičke, emocionalne i mentalne faktore koji utječu na dobrobit pacijenta. Promovira prehranu koja podržava zdravlje crijeva, jer veruje da probavni sustav ima ključnu ulogu u općem zdravlju organizma.

Dr. Cole je uz knjigu “Hrana i osjećaji” također autor još nekoliko knjiga koje istražuju funkcionalnu medicinu, nutricionizam i holističko zdravlje. Njegovi radovi istražuju kako prehrana i stil života mogu utjecati na različite zdravstvene probleme, uključujući upalne bolesti, hormonalne poremećaje i autoimune bolesti.

Planiran početak isporuke je sredinom svibnja.

X
  • Broj stranica: 282
  • Godina izdanja: 2024.
  • ISBN: 9789538326660
  • Prevoditelj: Sanja Ščibajlo
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 15 x 23 cm
  • Težina: 300 g
  • Nakladnik: Koncept izdavaštvo
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

17,92 
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.