Zoranu Maljkoviću i Marku Jovanovcu nagrada „Ovca u kutiji“ za najbolju hrvatsku slikovnicu u 2020.

Pobjednici književnog natječaja „Ovca u kutiji“ za najbolju hrvatsku slikovnicu u 2020. godini prema odluci dječjeg žirija je slikovnica „Moj tata zeko“ autora Zorana Maljkovića i ilustratora Marka Jovanovca.

Zahvaljujem se organizatoru nagrade Ovca u kutiji ponajviše zbog toga što je jednu od nagrada dao djeci na prosuđivanje. Djeca su nepotkupljiv i iskren sudac i ne može ih se natjerati da im se dopada ono što im se ne dopada. Zato je mi ova nagrada vrlo važna jer dok pišem imam u mislima znatiželjne dječje oči i zamišljam koliko će dugo moj tekst zadržati njihovu pažnju. Dječja pažnja, osmjeh na kraju i diskretno podmetnuta pouka su ono o čem najviše mislim dok pišem. Ova nagrada je potvrda da sam u tom uspio, zato hvala još jednom“, poručio je autor Zoran Maljković.

Zahvaljujem se organizatoru Knjiga u centru na dodjeli nagrade Ovca u kutiji. Oduševljen sam činjenicom da je nagrada dječjeg žirija u pitanju, jer je slikovnica upravo njima i namijenjena, te vidim nagradu kao priznanje da smo Zoran Maljković i ja pogodili sa pričom i s ilustracijama. Ovim putem se zahvaljujem i izdavaču Mozaik knjiga koji nam je ukazao povjerenje i omogućio prostor za razvoj i rad na kako prijašnjim, tako i budućoj slikovnici koja je u pripremi“, dodao je ilustrator Marko Jovanovac.

„Moj tata zeko“ posljednja je slikovnica već poznatog dvojca Zorana Maljkovića i Marka Jovanovca nakon što su njihove slikovnice „Ured za izgubljene stvari“ i „Zašto ne volim proljeće“ odnijele simpatije brojnih čitatelja. Namijenjena je djeci oko šeste i sedme godine života koja se sve ozbiljnije upoznaju sa svijetom čitanja, ali i svijetom znanja i učenja. Nenametljiva i poučna, uz moderne ilustracije, zabavit će vaše mališane i pripremiti ih za školu koja ih očekuje.

Svakakve ti se avanture mogu dogoditi u životu ako baš tvoj tata mora biti uskrsni Zeko u trgovačkom centru. O tim neodoljivim stvarima možeš čitati u ovoj knjizi. Saznat ćeš i da možeš upoznati prijatelja kakvog možda nisi nikad ni sanjao, a bio je stalno pokraj tebe. Budući na to da je slikovnica namijenjena djeci koja tek počinju čitati, ovo je odlična prilika da na zabavan i duhovit način spoznaju važnost učenja pozitivnih stavova.

Čestitke i autorici Snježani Babić Višnjić te ilustratorici Branki Hollingsworht Nari na nagradi prema odluci stručnog žirija za njihovu slikovnicu „Park u oblacima“.

Organizator književno-likovne nagrade „Ovca u kutiji“ za najbolju slikovnicu objavljenu u Republici Hrvatskoj je udruga „Knjiga u centru“, koja okuplja pisce, ilustratore, dizajnere, prevoditelje, glumce, žonglere, knjižničare i sve one koje zanima popularizacija svih vidova umjetnosti, s naglaskom na knjigu i književnost.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.