Znate li što znači ‘bromans’?

Kao i većina muškaraca, rano sam kreirao mišljenje o ljubavnim romanima: oni nisu za muškarce. Kao mladić borio sam se s anksioznošću zbog intimnosti i seksa, tako da vam je jasno zašto sam se klonio knjiga koje je moja baka čitala poput kakve poslastice.

S vremenom sam postao otvoreniji po pitanju svoje muževnosti, pa je moja alergija prema ovom žanru počela popuštati. Nakon saznanja da je svaki peti čitatelj ljubavnih romana muškarac (a da je taj postotak još veći kod mlađih ljudi), konačno sam u jesen 2019. godine odlučio pročitati jedan. Ono što sam pronašao na stranicama te knjige potpuno me iznenadilo. Da, bilo je tu piva, muških fora i vulgarnih viceva, ali bilo je i emocija, odnosno priče o emotivnim vještinama koje previše muškaraca izbjegava u svakodnevnom životu. To me je privuklo ovoj vrsti literature. Potražio sam muške književne klubove ljubavnih romana, ali oni nisu postojali. I zato sam odlučio pokrenuti vlastiti i bilježiti naš napredak u kolumni za časopis „Men’s Health“.

Rezultat je ono što sada nazivam ‘Bromans književni klub‘: nas šest muškaraca redovito čitamo i raspravljamo o ljubavnim romanima kako bismo bolje razumjeli ljubav, seks i muško-ženske odnose. Svako okupljanje je neka kombinacija književnog kluba i muške grupe, često propraćeno pićem, a razgovori počinju pričom o likovima i radnji da bi često skliznuli prema mnogo osobnijim temama. Dvosatno druženje prođe kroz faze smijeha i suza, a naš jedini cilj je biti otvoreniji, iskreniji i posvećeniji unapređenju naših emotivnih života.

Još uvijek smo novi u svemu tome, a pretpostavljam da je i svaki muškarac koji ovo čita. Iako je moje pisanje okrenuto muškarcima, pozivam vas da ljubavne romane istražujete s nama bez obzira kojeg ste spola. Vjerujem da je čitanje ljubavnih romana portal prema pronalaženju više ljubavi, boljem seksu i boljim odnosima u vezama – najbogatijim i najispunjenijim aspektima naših života.

Izvor: bromanticsbookclub.com

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.