Zavirite u jedini muzej najpoznatijeg princa na svijetu

Mali princ“ jedna je od najljepših i najomiljenijih priča ikada napisanih koju podjednako vole i mali i veliki čitatelji. Jedna od najpoznatijih knjiga na svijetu, prevedena je na više od 300 jezika i u svijetu prodana u više od 200 milijuna primjeraka. Objavljena je prvi put u Parizu 1943. godine. Od tada do danas “Mali princ” postao je kultnom knjigom među čitateljima diljem svijeta. Kroz priču o malom princu, Exupéry je izrekao jednostavne, ali važne istine o pravim vrijednostima ljudskog života kao što su prijateljstvo i ljubav.

Jeste li znali da se jedini muzej posvećen toj knjizi nalazi u japanskom gradu Hakoneu?

Ponuda muzeja posjetiteljima pruža priliku da se zahvaljujući velikom broju fotografija, pisama i osobnih predmeta upoznaju sa životom i djelom poznatog francuskog pisca. Muzej, koji istražuje život Saint-Exupéryja, također prikazuje francuski gradski krajolik i vrt smješten u raskošnoj prirodnoj ljepoti Hakonea. Za one koji ogladne na licu mjesta, tu je i restoran „Mali princ“, koji nudi jedinstvena jela inspirirana likovima i motivima iz romana.

Muzej malog princa u Japanu sadrži eksponate posvećene ne samo heroju djela, već i autoru. 

Što možete vidjeti tijekom turneje?

Cijelo područje ima površinu od oko 10 tisuća četvornih metara na kojem se nalazi fontana, a glavna vrata i kapela u stilu su dvorca Saint-Maurice de Ramans, gdje je autor proveo svoje djetinjstvo. Duh Provence imao je veliku ulogu kod autora tijekom pisanja bajke. Sve je to napravljeno kako bi gosti mogli okusiti stara vremena i upoznati se sa životom pisca.

Na području kompleksa sagrađene su suvenirnice, stupovi s indeksima i francuske pekare s fantastičnim pecivama.

Ovdje je kazalište s unutrašnjosti u obliku pustinjskog planeta, kako je opisano u djelu. Glumci su sretni i uvijek spremni za oživljavanje bajkovitih likova i gostima pružaju priliku da se upoznaju sa životom malog princa, međutim, priča je samo na japanskom jeziku.

Ako se tijekom posjete umorite i poželite se opustiti, posjetite francuski restoran. Jelovnik nudi ribu, piletinu, svinjetinu i organsko povrće. Oko kafića je vrt s krajolikom, pomno uređen do najsitnijih detalja.

Ugodno je tamo boraviti u bilo koje doba godine.

Izvor: hakonenavi.jp

Foto: MarieM1FLERé under the Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.