(VIDEO) Hygge i Lykke – tajne dobroga života?

Život je jednostavan. Ono što kreira emocije su uglavnom misli, a na njih možemo utjecati. Teorija jasna, praksa problematična.

Kako u vrtlogu svakidašnjice pronaći mir i sreću?

Otkrijte u tekstu!

REVOLUCIJA HYGGE

Revolucija „hygge“ krenula je početkom 2017. i nije se smirila ni danas. Knjiga koja otkriva tajne i savjete mirnog i ugodnog života svoj je uspjeh postigla i svojim oku privlačnim dizajnom. Zapaliti svijeću, skuhati nešto novo, otići u šetnju, slušati klasiku ili čitati knjigu samo su neki od prijedloga.

A što je ključ svega? Potrebno je izaći iz začaranog kruga, iz svakidašnjeg pritiska i tempa koji izluđuje. Jesmo li zaboravili uključiti neke osnovne programe čovječnosti? Sklad između odmora i posla donosi radost, sreću i uspjeh.

U nastavku predlažemo kako se opustiti:

DRUŽITE SE!

Dok se u prosjeku 60 posto Europljana najmanje jedanput tjedno druži s prijateljima, obitelji ili kolegama, u Danskoj to čini 78 posto stanovništva. Iako možete hyggati i sami, hygge se najčešće ostvaruje u malim skupinama bliskih prijatelja ili članova obitelji.

ZAPALITE SVIJEĆE!

Zapalite svijeće, ali ne zaboravite prozračiti prostoriju. S nekoliko manjih svjetiljki prikladno razmještenih po prostoriji prije ćete postići hyggeligt osvjetljenje nego s jednom velikom na stropu. Cilj vam je stvoriti nekoliko manjih osvijetljenih »špilja«!

UŽIVAJTE U HRANI!

I ne samo dok je jedete, već i dok je spremate! Pokušajte mirisati, kušati, isprobavati novo i dodavati sastojke! Ništa nije više hygge od čokoladne torte ili ukusnih toplih keksića!

IZAĐITE U PRIRODU!

Nemojte da vas loše hladno vrijeme zalijepi za topao dom. Lijepo je na toplom uživati, no valja i protegnuti noge. Čovjek se najbolje odmara u prirodi. U prirodi sve ima smisao, sve ima cilj i svrhu. Promatranjem prirode, čovjek se smiruje

BUDITE ZAHVALNI!

Svako uživanje proizlazi iz zahvalnosti. Često podsjećamo jedni druge da se ništa ne smije uzimati zdravo za gotovo. Podsjeća vas da ne zaboravite živjeti u sadašnjosti, da se fokusirate na svaki trenutak. Sve je darovano. Zvuči poput klišeja, ali to je istina.

Sviđa vam se ova knjiga? Evo onda još jedne lijepe novosti: početkom veljače stiže svojevrsni nastavak, novi naslov istog autora– Lykke, kojem se čitatelji vesele već neko vrijeme!

Bacite oko i na ovaj kratak video – što sam autor kaže o konceptu koji je zaludio svijet? 😉

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.