Treće izdanje kultnog romana „Pohane zelene rajčice“ u novom ruhu

Svestrana i talentirana američka spisateljica i glumica Fannie Flagg i dalje osvaja čitatelje svojim nezaboravnim romanima. Flag je u svojoj bogatoj karijeri osvojila mnogo nagrada i priznanja za svoj televizijski, ali i književni rad. Najviše uspjeha postigla je romanom „Pohane zelene rajčice“ prema kojem je snimljen i istoimeni popularni film, koji je 1992. godine osvojio nominaciju za Oscara u kategoriji za najbolji adaptirani scenarij.

Roman „Pohane zelene rajčice“, zbog brojnih upita čitatelja, pojavljuje se sad u prijevodu na hrvatski jezik već u trećem izdanju.

Osamdesttrogodišnja gospođa Clea Threadgoodea pričom će o svome životu promijeniti život sredovječne kućanice Evelyn Couch, žene kojoj su sivilo braka i višak kilograma oduzeli svako samopouzdanje. No pričom o svojoj prošlosti i ona će u mislima otići u gostionicu Whiste Stop u Alabami tridesetih godina prošloga stoljeća, gdje se moglo naručiti dobru kotlovinu (a tajna je bila u umaku), popiti još bolju kavu, uvjeriti se što je bezgranična ljubav i povjerenje, ali i naučiti kako zataškati poneko ubojstvo.

Na hrvatski su joj prevedene i druge velike svjetske uspješnice: „Cijeli grad priča“, „Daisy Fay i čudotvorac“, „Sreća ispod duge“, „Dobrodošla na svijet, djevojčice“, „Posljednji susret cura s benzinske“ i „Još te sanjam“.

Recenziju romana pročitajte ovdje.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.