TOP 5 KNJIGA: PROSINAC

TOP 5 KNJIGA: PROSINAC

Studeni se pokazao kao mjesec kada mnoge knjige stižu u okrilje svojih čitatelja. U tome je svakako pomogao sajam Interliber kada se potvrdilo da Hrvati čitaju i vole knjige!

Na vrata nam je pokucao najljepši mjesec u godini – prosinac! Preporučujemo Vam nekoliko genijalnih naslova koji su idealni dar najmilijima <3

1. Nevjerojatnost ljubavi – Hannah Rothschild

NEVJEROJATNOST LJUBAVI

Nije li ta umjetnost pomalo čudna stvar? Tko posjeduje autoritet kojim određuje što je vrijedno, a što ne? Što biste vi učinili kad biste kupili neku sliku u zabačenoj staretinarnici, a onda otkrili da je to izgubljeno djelo slavnog francuskog slikara za kojim bi podivljali svi kolekcionari, bogataši, čuvatelji imidža i ljubitelji umjetnosti?

HANNAH ROTHSCHILD, spisateljica i filmska redateljica čiji su dokumentarni filmovi prikazani su na BBC-ju i HBO-u te na međunarodnim filmskim festivalima, hrvatskoj će se publici predstaviti s velikom uspješnicom Nevjerojatnost ljubavi. Ovaj roman je ljubavna priča, istraživanje ljudskih želja, te priča o usamljenosti i nevjerojatnosti ljubavi.

Ova knjiga djeluje na čovjeka kao da mu šapće: Čitaj me, čitaj me…

Idealna za blagdanski poklon.

2. AFERA PRIJE BOŽIĆA – ELOISA JAMES

AFERA PRIJE BOŽIĆA

Ah, te ljubavne igrice, okrutne namjere i senzualni mamci za mlade djevojke! Afera prije Božića izvrstan je ljubavni roman u klasičnoj maniri Eloise James koji će vas definitivno pripremiti za nadolazeće blagdansko raspoloženje.

3. SUPERHRANA ZA SVAKI DAN – JAMIE OLIVER

SUPERHRANA ZA SVAKI DAN

Jamie Oliver je globalni fenomen kada je riječ o hrani i kampanjama pravilne prehrane. Jamie je inspirirao mnoge da uživaju u kuhanju kod kuće i u sviežoj, ukusnoj hrani. Za ovu knjigu posebno se potrudio; proputovao svijet, završio nutricionizam i napisao knjigu u kojoj nudi recepte koji su idelanih nutritivnih vrijednosti! Ukusni recepti, divne, privlačne fotografije i nutricionistički savjeti samo su neke od prednosti nove knjige!

4. ORAŠAR –E.T.A. Hoffmann, Patricio Alejandro Aguero Marino

ORAŠAR

Teško je zamisliti Božić bez priče o Orašaru, jer se radnja odvija na Badnju noć. Pred blagdane uvijek su veliki interesi za istoimeni balet u kazalištima, trgovine su redovito uređene figuricama iz Orašara, a kako biste posudili barem malo radosnog osjećaja iz tog čudesnog svijeta i u svoj dom – potrudio se ilustrator Patricio Alejandro Aguero Marino! Božićni san male Klare oživio je u raskošnim i zadivljujućim ilustracijama koje će trajati dugo nakon što se završi baletna predstava.

Priča prikladna za najmlađe donosi i niz poruka koje će dijete na jednostavniji način usvojiti, a podsjetit će i starije na iskonske vrijednosti.

5. MAŠA I BOŽIĆ – SANJA PILIĆ

MAŠA I BOŽIĆ

Često zaboravljamo na prave vrijednosti Božića. A kako djeca redovito bivaju najiskrenija, i djevojčica Maša iz popularne knjige Sanje Pilić, podsjetit će nas na ono što Božić uistinu jest. Maša ne pristaje na to da će neki ljudi Božić provesti sami i tužni, pa uz pomoć prijateljice Tajane organizira proslavu za cijelo susjedstvo da bi svima približila ljepote ovog blagdana. Tako mala, a tako mudra, Maša nas uči da je cijelo čovječanstvo jedna velika obitelj.

Prigodno, upravo se u kazalištu Trešnja priprema i predstava Maša i Božić! 🙂

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.