TOP 3 ROMANA ZA SIJEČANJ

TOP 3 ROMANA ZA SIJEČANJ

Čim se poglavlje blagdana, Božića i Nove godine zatvori, nastupa razdoblje kada nas sa svih strana bombardiraju kako je ovo vrijeme najveće depresije. Nekakvim posebnim pristupom i izračunavanjem, prikaže se datum kada je naša depresija i ravnodušnost na vrhuncu. A čovjek se, obično, vrlo brzo priklanja onome što drugi kažu, pa tako i u ovom slučaju.

Mi ćemo biti malo drugačiji, udarit ćemo u „kontru! 🙂

Zašto ovaj siječanj ne bi bio najbolji ikada? Uz sljedeće romane, sigurno i hoće!

GNIJEZDO

NOVI, VELIKI HIT!

Ovaj nevjerojatno zanimljiv roman zasigurno će pobrati simpatije diljem Hrvatske i to zbog vrlo jednostavnog razloga: obitelj je izvor najsnažnijih osjećaja: ljubavi i ljutnje.

Okrutno pronicavo i toplo, Gnijezdo je briljantan roman prvijenac o radosti i okrutnosti obiteljskog života. Istovremeno, to je zabavno štivo koje nosi opasku ljudskog ponašanja unutar zajednice koja se smatra temeljem svega. Iznimno napeto, pitko i nevjerojatno zanimljivo!

LONEY

Nedostaje vam malo horor priča, nedokučive atmosfere, misterioznih likova?

Književna kritika se za ovaj roman odmah oglasila, nazivajući Andrewa Michaela Hurleya suvremenim  piscem gotičkog romana. Takvi romani su se pojavili u drugoj polovici 18. stoljeća kao romani strave u kojima se opisuju priče nadnaravnog, mističnog sadržaja.

Ako ste ljubitelji tajnovite i misteriozne atmosfere, gdje se nerijetko javlja osjećaj straha od nepoznatoga koje tu možda vreba, dok likovi konstantno osjećaju određenu prijetnju, to je to! Roman se otvara otkrivanjem djetetovog leša na Coldbarrowu u uvali Loney. Loney je pusta sjeverozapadna engleska obala kojoj se Smith, pripovjedač, u sjećanju mnogo vraća. Priča se potom otkriva u odlomcima koji se kreću između prošlosti i sadašnjosti, a čitatelj je u svakom trenutku svjestan da je Smitha njegovo djetinjstvo itekako obilježilo.

 NEVJEROJATNOST LJUBAVI

Je li ima još netko tko nije čuo za ovaj divan roman? 🙂

Ovo je iznimno čitljiva knjiga, mješavina žanrova, priča s malo misterije, ljubavi, pa čak i trilera u visokom umjetničkom svijetu gdje se prestiž i reputacija mjere isključivo milijunima na dražbama.

Uživajte u književnom osvrtu književne kritičarke Jagne Pogačnik:

JAGNA POGAČNIK O ROMANU

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.