Roman “Mali požari posvuda” okuplja hollywoodske glumice u TV seriji

Nakon što je prema odabiru Goodreadsa, popularne društvene mreže za ljubitelje čitanja, roman Celeste Ng “Mali požari posvuda” proglašen najboljim romanom 2017. godine, stiže nova poslastica. Jedna od najboljih knjiga u protekloj godini dobit će TV ekranizaciju i to po uzoru na „Big Little Lies“ (Male laži), seriju koja je ponovila uspjeh istoimene knjige koju je napisala Liane Moriarty.

Kako bi knjiga oživjela na TV ekranima, snage su udružile Liz Tigelaar i Reese Witherspoon. Za pisanje scenarija zadužena je Liz, scenaristica “Revengea”, “Bates Motela” i “Casuala”, a osim toga naći će se i u ulozi izvršne producentice. Još uvijek nije poznato kada će serija ugledati svijetlo dana, ali je potvrđeno da će se u glavnim ulogama naći Kerry Washington i dobitnica Oscara Reese Witherspoon.

View this post on Instagram

Oh! Hello Sunshine ?! My dearest @reesewitherspoon it's such a joy to join forces to act AND produce with you! Xo #LittleFiresEverywhere @simpsonstreet

A post shared by Kerry Washington (@kerrywashington) on

Reese Witherspoon inspiraciju često pronalazi u događajima koji su protkani ženskim inspirativnim pričama i likovima u čijem je fokusu emocija i istina. Reese je osim po glumi poznata i kao veliki zaljubljenik u knjigu. Dokaz tomu je klub knjiga “Reese’s Book Club x Hello Sunshine” koji je ovaj roman izabrao za knjigu mjeseca.

View this post on Instagram

Announcing the newest @rwbookclub book! #LittleFiresEverywhere by Celeste Ng (@pronounced_ing). To say I love this book is an understatement. It’s a deep psychological mystery about the power of motherhood, the intensity of teenage love, and the danger of perfection. It moved me to tears. #RWBookClub

A post shared by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) on

U Shaker Heightsu, mirnom, bogatom predgrađu Clevelanda, sve je brižno isplanirano – od tlocrta vijugavih ulica do boja kuća i budućeg uspjeha njegovih stanovnika. Duh grada nitko ne utjelovljuje bolje od Elene Richardson, kojoj je igranje po pravilima nit vodilja u životu.

Sve je savršeno dok u taj idilični mjehur od sapunice ne dođe tajanstvena umjetnica i samohrana majka Mia Warren sa svojom kćeri Pearl, tinejdžericom, i unajmi kuću od Richardsonovih. Mia i Pearl brzo će postati više od podstanarki: ni jedno od četvero djece Richardsona ne može odoljeti tom neobičnom paru majka-kći. Ali Mia sa sobom nosi zagonetnu prošlost i prezir prema pravilima, koji bi tu brižnu zajednicu mogao okrenuti naglavačke.

Kad stari obiteljski prijatelji Richardsona pokušaju posvojiti dijete kineskoga podrijetla, borba za skrbništvo dramatično će podijeliti grad – i staviti Miju i Elenu na suprotstavljene strane. Sumnjajući u Miju i njezine motive, Elena je odlučna otkriti tajne Mijine prošlosti. Ali zbog te opsesije platit će neočekivanu, strašnu cijenu.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.