Recenzije velikih svjetskih bestselera u džepnom izdanju II. dio

Roman “Igra laži“ još je jedan zagonetni misterij iz pera Ruth Ware, autorice svjetskih bestselera “Žena u kabini 10” te “U mračnoj, mračnoj šumi”.

Roman “Nešto je u vodi“ prvijenac je britanske spisateljice Catherine Steadman koji je poharao svjetske top liste.

Naručite ih u kompletu uz 21% popusta i besplatnu poštarinu.

Komplet: Igra laži + Nešto je u vodi

U nastavku pročitajte recenzije naših blogera o ovim uspješnicama koje su zaludile milijune čitatelja.

Igra laži

“Tko laže? Zašto? Jesu li stvari stvarno onakve kakve nam je autorica predstavila na samom početku? Koliko opasne mogu biti laži? I pred sam kraj, jesmo li napokon saznali istinu ili je to još jedna laž nakon koje tek stiže prava stvar? Koliko smo daleko bili od istine? I kolko smo i sami upleteni u laži?

Samo su neka od pitanja koja će vam proći kroz glavu…

Knjiga koja je uistinu briljantna, jeziva, uzbudljiva. Knjiga koja će vas opeći lažima te vas gurnuti u ruke istine, u to da u budućnosti grlite samo istinu. Iskrenost, nikad laži. Neodoljivo poučna. Tako sam ja doživjela Igru laži. Imate moje iskrene preporuke.” – cijelu recenziju pročitajte na blogu S police.

“Dvije vrlo različite knjige potvrdile su kako Ruth Ware itekako zna ispričati pravu, jezivu kriminalističku priču. Igra laži vrlo je inteligentan i provokativan triler kojeg je jednostavno nemoguće ispustiti iz ruku. Autorica će vas vrlo spretno i brzo uvući u klupko laži koje je toliko zapetljano da na tren niti vi nećete moći razlikovati istinu od laži. Neodoljivo poučna i interesantna knjiga koju svakako vrijedi pročitati.” – cijelu recenziju pročitajte na blogu Throne of Bookaholic.

“Ovaj roman opravdano ima 450 stranica jer upravo je to sve važna priča, sve je to potrebno kako bi se stvorila savršena igra misli i osjećaja, potrebno je polako pratiti njihove živote kako bi dobili pravu napetost i iščekivanje koje graniči sa ludošću. Nema nepotrebnog opisivanja ni dosade, sve napisano tu je sa razlogom, a onda na kraju kada napokon saznamo istinu šok vas strese visokim naponom, a na taj šok sjest će još jedan puno razorniji. Sve dolazi na svoje mjesto, a ja ostajem u čudu kako su samo mogle prikrivati nešto tako strašno i toliko dugo.

Roman je provokativan, napet i u dijelovima jako jeziv i to mi je stvorilo osjećaj da sam i sama dijelom te zamršene priče, postala sam učesnicom igre laži a da to nisam ni shvatila. Uvjerile su i mene u svoju nevinost, u više ciljeve koje žele opravdati da bi mi na kraju pokazale pravu moć ljubavi, čežnje i boli. Koliko su sebe, toliko su i mene naučile pameti, poštovanju i pristupanju ljudima sa velikim oprezom. Na vama je da saznate kako su svoju laž sada već odrasle Isa, Kate, Thea i Fatima privele kraju i jesu li se napokon pokajale, a ja vam dajem veliku preporuku za ovaj, a i prethodna dva romana iste autorice jer svaki dobrano pokida živce i uznemiri psihu.” – cijelu recenziju pročitajte na blogu Čarobni svijet knjiga.

“Igra laži je neko vrijeme bila bezazleno natjecanje  četiriju prijateljica koje su se međusobno nadmetale koliko će koja uvjerljivo nekome prodati neku lažnu priču. Bodovale su se međusobno i na takav način zabavljale, ali vremenom je igra prerasla u klan koji su njih četiri činile i bile one protiv svih ostalih. Bile su svojevrsna klika – Kate, Thea, Fatima i Isa.

Bio sam skeptičan kad sam vidio da ima 455 str, a navečer sam bio šokiran shvativši da sam svih četristopedesetpet stranica progutao u svega nekoliko sati.” – cijelu recenziju pročitajte na blogu Knjiški moljac.

Nešto je u vodi

“Uzbudljiv i napet triler koji oduzima dah, knjiga koja se čita u dahu, priča koja vas drži u neizvjesnosti od početka do kraja. Predivno napisana priča koja te ne ostavlja ravnodušnima, priča od koje ti se zavrti u glavi i jednostavno moraš okretati stranice kako bi saznao što su sve naumili likovi ove priče, i kako će ta ista priča završiti.

Uistinu uzbudljivo štivo koje svakako morate pročitati, svi ljubitelji dobrog trilera uživat će u ovom uzbudljivom i mračnom štivu. Moje tople preporuke za ovu krasoticu koja se ne ispušta tako lako iz ruku, sad ste vi na redu da je uzmete u ruke, i uživate o uzbudljivom štivu.” – cijelu recenziju pročitajte na blogu Knjiga i ja.

“Ono što je vrlo zanimljivo i što stvara dodatnu napetost tijekom cijelog romana je prvo poglavlje u kojem se Erin trudi iz petnih žila i ulaže svaki atom snage kako bi iskopala grob dovoljno dubok da u njega stane muško tijelo koje će Erin pokopati. Odmah u tom poglavlju nam autorica otkriva kako se radi o Marku te kako Erin zapravo kopa grob za svog supruga. Taj tren biste pomislili kako već na samom početku radnje znate rasplet svih događaja, no istina je daleko od onog što ste, vjerujem, svi pretpostavili. Priča se zatim vraća u prošlost te nam Erin prepričava događaje koje su prethodili i rezultirali smrću njenog supruga. Radnja je spora i vrlo detaljna što stvara dodatnu napetost i strepnju. Tijekom cijelog romana, Erin priča u prvom licu te na taj način imamo priliku pratiti njene misli, sumnje i strahove koji kroz svako poglavlje sve više rastu.

Nešto je u vodi je nepodnošljivo napet prvijenac sa šokantnim obratima koji će vas zaokupiti od prve rečenice. Roman koji potiče na razmišljanje i preispitivanje vlastitih misli i osjećaja. Mene je potpuno zaintrigirao, a vjerujem da će i vas.” – cijelu recenziju pročitajte na blogu Throne of bookaholic.

“Koliko zapravo možemo vjerovati nekom kada su okolnosti drugačije no ikada? Koliko ljudi mogu pobijediti pohlepu u sebi? I na kraju krajeva, je li ljubav dovoljna da nas drži na pravom putu?

Sva ta pitanja pronaći će se i u vama dok budete čitali ovaj briljantan triler!

Nešto je u vodi je knjiga koja je napeta od samog početka pa sve do kraja. Unatoč tome što se neke stvari daju naslutiti relativno brzo, što se u glavi već stvaraju zaključci i što su konci povezani, nećete ju moći ispustiti iz ruku sve dok ne okrenete i posljednju stranicu. Jer je pisana na tako zanimljiv način; da vam na trenutke ledi krv u žilama, na trenutke si čupate kosu od frustracije zbog postupaka glavnih likova, a na trenutke se pitate o raznim životnim situacijama i o tom koliko poznajete ljude oko sebe… a i sami sebe.” – cijelu recenziju pročitajte na blogu  S police.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.