Recenzije Mozaikovih bestselera

Svake godine TA jedna knjiga obilježi svijet knjigoljubaca. U njoj uživaju milijuni čitatelja, a često svjedočimo i TV ekranizacijama. Na tom se popisu velikih hitova nalazi autorica Celeste Ng koja je 2017./2018. dominirala svim listama najprodavanijih knjiga diljem svijeta. Njezini „Mali požari posvuda“ osim među čitateljima, postali su velika uspješnica i kao TV serija. Slično je bilo i s 2022. godinom kada se u svijetu obilježavalo 25 obljetnica od objavljivanja prvog romana o Harryju Potteru, dok su domaći čitatelji nagon dugo pauze opet mogli uživati u Mozaikovom izdanju kultnog serijala.

S obzirom na slavu i uspjeh koji su postigle knjige „Mali požari posvuda“ (Celeste Ng), “Harry Potter i kamen mudraca” i “Harry Potter i Odaja tajni” (J.K. Rowling) i „Ispod Đavoljeg mosta“ (Loreth Anne White) ne sumnjamo da će jednaki interes i oduševljenje izazvati i njihovi novi naslovi.

Celeste Ng autorica je dva romana koji su u najkraćem vremenskom periodu osvojili milijune čitatelja kao i brojne nagrade. Nakon što je prema odabiru Goodreadsa roman Celeste Ng „Mali požari posvuda“ uvršten na listu najboljih knjiga iz 2017. godine, za obožavatelje ovog romana stigla je nova poslastica. Jedna od najboljih knjiga dobila je TV ekranizaciju i to po uzoru na „Big Little Lies“ (Male laži).

  1. Telegram – Ovo je knjiga o odnosu kćeri i majke, ali ujedno to i nije. Također, to je knjiga o mirnom susjedstvu, ali u isti trenutak to i nije. Ono što jest – to je knjiga koja će vas oduševiti. Sve u svemu, nemojte propustiti roman “Mali požari posvuda”, nećete požaliti.
  2. Bibliovca – Svidjela mi se jako ova neobična i drska, a opet tako topla (tko zna, možda od onog požara) knjiga koja se tek čini kao zabava za jedan kišni vikend. U stvarnosti je knjiga koja se čovjeku još dugo mota po glavi jer ga zarazi onim uznemiravajućim pitanjem: “I? Što ćeš učiniti u vezi s tim?”
  3. Knjiški moljac – Priča majstorski izvedena i isprepletena u psihološku dramu koja te tjera da razumiješ i “negativce” i “pozitivce”, brišeš granice i suosjećaš sa svima njima. Ova priča počinje i završava u požaru, a između ostalih tristotinjak stranica, provlače se mali požari.
  4. Bibliomanija – Za mene je Mali požari posvuda vrlo dobra knjiga. Stil pisanja Celestine Ng očigledno da mi jako paše i s veseljem očekujem njezinu novu knjigu. Uostalom, kakve su to knjige koje vas ne prodrmaju, koje vam postavljaju pitanja i zbog kojih propitkujete svoja moralna uvjerenja u koje ste do nedavno bili sigurni?

Uskoro nam stiže treći nastavak sage o najpoznatijem čarobnjaku na svijetu – „Harry Potter i zatočenik Azkabana“. Zaljubljenici u svijet magije i čarobnjaštva mogu uživati u novom izdanju svima omiljenog serijala koji se do sada prodao u više od 600 milijuna primjeraka i čiji su naslovi prevedeni na više od 85 svjetskih jezika te poslušan u više od milijarde sati kao audio knjiga. Zanimljivo je da je sa svakom od četiri posljednje knjige u serijalu srušen rekord najbrže prodavane knjige u povijesti.

  1. Pričajmo o knjigama – Apsolutno obožavam knjige o Harryju Potteru, vjerojatno zato što sam i sama na njima odrasla i što sam željno iščekivala da se prevedu zadnji nastavci serijala. Stoga da, apsolutno preporučam ovaj roman i jako se veselim svim novim čitateljima i obožavateljima knjiga iz ovog serijala.
  2. Gospodin i gospođa Book – O samoj radnji ne treba mnogo pričati – gotovo svaka osoba na svijetu zna tko je slavni čarobnjak i njegova družba. Ovo mi je drugi put da čitam knjigu i toliko sam ju brzo pročitala da ne mogu dočekati novi nastavak, koji će stići vrlo brzo…

Za sve ljubitelje Twin Peaksa stiže roman napisan prema istinitom slučaju koji ledi krv u žilama. Loreth Anne White domaćoj se publici predstavlja napetim i nezaboravnim naslovom „Ispod Đavoljeg mosta“, romanom koji se do samoga kraja ne ispušta iz ruku. „Ispod Đavoljeg mosta“ bit će nova opsesija za sve obožavatelje trilera. Jedno je jasno: ispod Đavoljeg mosta nevinost umire. Autorica je za svoj rad dobila brojna priznanja, a njezini su kriminalistički prodani u više od tri milijuna primjeraka diljem svijeta. Nagrade i nominacije vjerni su pratitelji njezinih napetih romana, među kojima su RITA, Daphne du Maurier ili Arthur Ellis.

  1. Ružičaste naočale – Ova knjiga je bila takav roller coaster tajni, otkrivanja i saznanja nekih stvari. Knjiga mi je bila stvarno dobra. Podsjetila me na seriju Zločinački umovi koju stvarno obožavam. Brzo se čita i svakim poglavljem i svakom tajnom želite još toga, želite saznati istinu.
  2. PS.I love books – Ovaj roman za mene je jedno jako ugodno iznenađenje, bez imalo pretjerivanja – jedan od boljih koje sam pročitala u posljednje vrijeme. Uživala sam u čitanju i nadam se da nećemo predugo čekati na neki novi roman ove autorice. Ja ih definitivno želim pročitati sve. Ogromna preporuka!
  3. Ovisna o čitanju – Majstorski napisan psiho-triler, temeljen na istinitom događaju, prema riječima autorice, koji ju je inspirirao da napiše ovu priču – meni taj podatak samo čini čitanje mučnijim, jer sad znam da ovo i nije u cijelosti samo plod nečije mašte – ovakve se stvari događaju, koliko god se ja trudila negirati to i živjeti samo u svom svijetu gdje uglavnom prevladava ljubav i sretni završetci.
  4. Mali dnevnik čitanja – Odlična knjiga! Ima sve. Zločin, istragu, napetost, neizvjesnost, uvjerljive lažne tragove, i detektivku sa osobnim problemima. Atmosferično i napeto od prve do zadnje stranice, sa krajem koji iznova definira zastrašujuće. Preporučujem iz mnogih razloga koje uistinu trebate otkriti samim čitanjem.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.