Preporuke za 2021. na temelju vašeg horoskopskog znaka

Ušli smo u novu godinu i vi se, dragi ljubitelji knjige, možda pitate kako unijeti dašak svježine u svoju rutinu čitanja. Sigurni smo da će 2021. biti još jedna sjajna godina za književnost, a mi smo vam odlučili pomoći s nekoliko savjeta posebno prilagođenih vašem horoskopskom znaku.

Ovan: Što duže, to bolje

Ovnovi su ponekad jako nestrpljivi, zbog čega vjerojatno najradije izbjegavaju super dugačke knjige. Tko još ima vremena za tisuće i tisuće stranica teksta? Ipak, vjerujte nam na riječ, ta čudovišna štiva mogu biti neopisivo zabavna. Budite hrabri, prihvatite izazov i pročitajte barem jednu debelu knjižurinu ove godine!

Bik: Otkrijte nove tehnologije

Razumijemo, bikovi uživaju u svojim navikama i rutini. Ali zašto ove godine ne probate nešto novo, makar na mjesec dana? Savjetujemo vam da isprobate nove tehnologije. Ukoliko ste ljubitelj klasičnih tiskanih knjiga, otkrijte čari onih u elektroničkom formatu. Ako ste vezani za svoj Kindl uređaj, pružite šansu audio knjigama. Tko zna, možda će vam se i svidjeti.

Blizanci: Svaki mjesec nešto novo

Blizanci su uvijek puni energije i kladimo se da ste već počeli raditi popis raznih čitateljskih ciljeva koje morate ispuniti ove godine. Ipak, nemojte se previše opteretiti. Umjesto da čitate sve odjednom, pokušajte si postaviti jedan izazov mjesečno. Nikada se nećete dosađivati, a na kraju svakog mjeseca osjetit ćete posebno zadovoljstvo zbog uspješno obavljenog zadatka.

Rak: Brinite o sebi

Rakovi, vi ste često prestrogi prema sebi. U čitanju morate uživati, ali mi znamo da ste skloni tome da krivite sebe zbog neispunjenja svojih čitateljskih ambicija. Ove godine, za promjenu, vodite računa o sebi: opustite se i pokušajte čitanje shvatiti kao zabavu.

Lav: Pokrenite klub čitatelja

Lavovi su poznati kao vođe. Zašto ne biste iskoristili svoj talent i pokrenuli klub čitatelja? Vaš temperament i prirodni dar za liderstvo pomoći će vam u organiziranju i vođenju kluba, pružajući pritom nezaboravno iskustvo njegovim članovima.

Djevica: Pero u ruke

Djevice su obično povučene i tihe, ali uvijek promatraju i analiziraju svijet oko sebe. Nisu li upravo to  osobine koje krase i sve dobre pisce? Zašto ne pokušate produbiti svoju vezu sa pisanom riječi i okrenete se pisanju?

Vaga: Odvojite više vremena za čitanje

Usporite malo! Vage, znamo da ste vi uvijek prvi koji pristaju na planove prijatelja, ali to istovremeno znači i da zbog drugih žrtvujete vrijeme koje možete posvetiti sebi. Predlažemo vam da ove godine pronađete vremena za svakodnevno čitanje. Isključite telefon, zatvorite vrata i prepustite se dobroj knjizi.

Škorpion: Oslobodite se knjiga koje nikada nećete pročitati

Škorpioni, divimo se vašoj posvećenosti, ali ponekad je korisno osloboditi se suvišnog tereta. Detaljno proučite sadržaj svojih polica i razmislite o tome da poklonite knjige za koje ste sigurni da ih nikada nećete otvoriti. Bonus: tako ćete napraviti mjesta za sve one naslove koje s nestrpljenjem očekujete.

Strijelac: Promijenite žanr

Strijelci se kroz život kreću s mnogo radoznalosti. Ako volite istraživati svijet, zašto ne biste istražili i neki drugi, novi dio knjižare ili knjižnice? Savjetujemo vam da se ove godine upoznate sa žanrovima koje do sada niste čitali.

Jarac: Čitajte više nego ikada

Jarčevi, za vas će 2021. biti godina za ostvarivanje ciljeva. A kada je riječ o čitanju, vrijeme je da budete ambiciozniji nego prije. Odaberite broj, napravite plan i ne odustajte. Znamo da vi to možete!

Vodenjak: Angažirajte se

Vodenjaci vole pomagati. Postoji više načina da se kao ljubitelj knjige, odužite svojoj zajednici: možete financijski pomagati knjižnice, donirati knjige, volontirati i sl.

Ribe: Redovito posjećujte knjižnice

Planirate ove godine uštedjeti nešto novaca? Predlažemo vam sljedeće rješenje: svratite do lokalne knjižnice. Tamo ćete pronaći više knjiga nego što ćete ikada moći pročitati.

Izvor: bookish.netgalley.com

Photo: Shutterstock

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.