Premijera nove krimi serije “Umorstva u Dublinu”

Od hvaljene scenaristice i producentice Sarah Phelps dolazi novi kriminalistički triler “Umorstva u Dublinu”! Osmodijelna serija nastala je po nagrađivanom književnom serijalu “Dublin Murder Squad” Tane French, izvrsno isprepletenim radnjama prvih dviju knjiga “In The Woods” i “The Likeness”. Premijera serije bit će u četvrtak 5. ožujka na filmskom kanalu Movie Genaration TV!

U seriju nas uvodi pronalazak misteriozno ubijene mlade djevojke u šumi na periferiji Dublina, a istraga brutalnog umorstva dodjeljuje se detektivskom dvojcu; zagonetnom i pametnom Robu Reillyu (Killian Scott) i Cassie Maddox (Sarah Greene), njegovoj partnerici u istragama i najbližoj prijateljici.

Radnja serije postavljena je u vrijeme „keltskog tigra“, period snažnog gospodarskog rasta i financijskog procvata Irske. “Umorstva u Dublinu” usredotočuju se na istrage dvaju ubojstava koje vode ambiciozni i karizmatični detektivi, a žrtve naizgled nisu povezane. No, kako će se tek otkriti, oko njih su isprepletene snažne zajedničke teme; macabre elementi kao i elementi snažnog psihološkog trilera koji zadire u psihološke misterije i demone duboko ukorijenjene u irskoj prošlosti. Glavni junaci se suočavaju s osobnim traumama i demonima iz prošlosti. Istovremeno ih povezuje ali i razdvaja snažna emocionalna povezanost sa zločinima koje rasvjetljavaju. Hoće li slijediti svoje osjećaje? Hoće li iznijeti svoju istinu?

Knjige iz serijala bestselera nagrađivane spisateljice Tane French za glavnog protagonista imaju različite detektive iz istog tima. Njihova je poveznica snažna veza između detektiva i zločina koji on istražuje. Debitantski roman  iz ovog serijala Tane French “U šumipo kojem je rađena prva sezona serije, bio je prava književna senzacija. Odmah po objavljivanju osvojio je četiri ugledne nagrade za najbolji debitantski kriminalistički roman, a Tana French postala je jedna od najznačajnijih suvremenih autorica kriminalističkih romana. Na hrvatski su joj dosad prevedeni romani “U šumi” i “Vjerno susjedstvo” koji je također izazvao veliku pozornost ljubitelja kriminalističkog žanra.

Seriju potpisuje renomirana scenaristica i producentica Sarah Phelps (Great Expectations, The ABC Murders, The Witness for the Prosecution, And Than There Were None, Oliver Twist), a glavne uloge dodijeljene su Sarah Greene, Killian Scott, Michael D’Arcy.

Serija “Umorstva u Dublinu” moći će se pratiti od njene premijere 5. ožujka, četvrtkom u 20 h na filmskom  kanalu Movie Generation TV!

Photo: Promo

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.