Pet najboljih mjesta za čitanje

Osoba koja voli čitati potrebno joj je savršeno mjesto za čitanje. Knjiškim moljcima lokacija je jako bitna. Postoji mnogo mjesta koja omogućavaju ugodno čitanje, bez obzira čitate li ponekad ili redovito. Sjajna stvar kod nekih od ovih mjesta je to što odgovaraju svima.

Vaš dom

Vaš dom pruža dosta prostora za čitanje. Ako ga imate, dobru knjigu možete čitati ispred kamina. Osjetit ćete neizmjerno zadovoljstvo kada obučete svoj omiljeni džemper i čarape i ne zaboravite pripremiti svoj omiljeni topli napitak.

Postoje mjesta pored prozora koja bi trebalo iskoristiti. Bilo koje mjesto u vašem domu s udobnom foteljom ili klupom pored prozora najbolja je opcija za čitanje. Kutak za čitanje druga je opcija, ako nemate idealno mjesto pored prozora.

Kutak za čitanje je tiho, ugodno mjesto gdje možete uživati u dobroj knjizi. Dobra mjesta mogu biti dio u vašoj sobi ili prostor ispod stepenica. Svako mjesto na kojem se osjećate ugodno je kao stvoreno za čitanje.

Ležaljka za ljuljanje

Ovo je možda najbolja stvar na plaži. Ležaljka može biti rezervirana za ljetne dane, ali u njoj možete  uživati i veći dio godine. U proljeće ili jesen možete uživati čitajući knjigu u ležaljci. Stolica za ljuljanje također vam može pružiti slično iskustvo.

Plaža

Nekim ljudima nije potrebno ljeto kako bi se uz knjigu i miris mora ušuškali na plaži. To ne znači da ne možete uživati u čitanju dok sjedite na terasi i slušate zvuk valova. Već samo sjedenje pored mora s omiljenom knjigom u ruci predstavlja poseban trenutak.

Kafići

Kafići su najbolje mjesto za bijeg od obitelji i to vrijeme možete iskoristiti za čitanje. Neki od kafića imaju besplatan Wi-Fi internet ili biblioteku s knjigama koje možete posuditi i čitati na licu mjesta. Ako ste ljubitelj čitanja, važno je da imate puno mogućnosti.

Nemojte odbaciti mogućnost čitanja u ugodnom baru jer nisu svi isti. Neki su barovi dizajnirani za čitanje. Imaju dosta knjiga i mjesta na kojima možete čitati. Takve knjige se lakše čitaju uz čašu vina ili piva.

Odbacimo stigmu koja je povezana s barovima. Nećete biti jedini koji čitate knjigu. To je odličan način da se na kraju dana opustite uz dobro piće i izađete iz kuće.

Park

Park nije mjesto namijenjeno samo za vježbanje i igranje. Također je savršeno mjesto za izlazak i čitanje vaše omiljene knjige. Sa sobom možete ponijeti i neke od omiljenih grickalica. Samo pazite da ne uprljate stranice, osim ako ne volite istrošen izgled knjiga.

Izvor: inspirationfeed.com

Photo: Shutterstock

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.