Omiljene ljubavne priče

Ljubavni romani poslastica su mnogih žena. Rijetke su one koje nikad nisu pročitale niti jedan ljubavni roman. To ne znači da i muškarci ne uživaju u njima. Neki ih čitaju kako bi saznali više o ženama, što je to što žene vole, kako razmišljaju ili što ih motivira jer je većina ljubavnih romana napisano iz ženske perspektive. Za sve ljubitelje romantičnih priča o neizmjernoj ljubavi i strasti, u nastavku pronađite najpopularnije ljubavne i erotske romane u izdanju Mozaik knjige.

  1. Lisa Kleypas: Kao stranci

„Kao stranci“ četvrti je roman iz serije o obitelji Revenel. Lisa Kleypas jedna je od najčitanijih i najomiljenijih američkih autorica ljubavnih romana, čije su brojne knjige postale veliki svjetski bestseleri. Naši su je čitatelji mogli upoznati čitajući romane Slatkorječivi neznanac, Sponzor, Vrag plavih očiju, Djevojka smeđih očiju, Jedne strasne zime, Dogodilo se jedne jeseni, Tajne ljetne noći, Proljetni skandal, Na božićno jutro, Jedne noći u ponoć, Zavedi me u zoru, Iskušaj me u sumrak, U braku do jutra, Hladnorkrvi zavodnik i Udaja za Winterbornea.

RADNJA:

Žena ispred svog vremena

Doktorica Garrett Gibson, jedina liječnica u Engleskoj, odvažna je i neovisna poput muškarca — zašto onda ne bi i uživala kao muškarac? Ipak, do sada nije bila u iskušenju upustiti se u aferu. Ethan Ransom, bivši detektiv Scotland Yarda, galantan je koliko i tajnovit. Slovi za plaćenog ubojicu, a kome je zapravo odan nitko ne zna. Jedne uzbudljive noći prepuste se snažnoj međusobnoj privlačnosti prije nego što ponovno postanu stranci.

Čovjek koji ne slijedi pravila

Ethana ugledno društvo pretjerano ne zanima, no hrabra i lijepa Garrett ga je očarala. Unatoč dogovoru da se nakon nevjerojatne noći koju su proveli zajedno više neće nalaziti, ona biva uvučena u njegov najopasniji zadatak do sada. Kada stvari ne krenu po planu, Garrett je primorana pokazati i zadnji atom hrabrosti da spasi Ethana. Dok se suočavaju s prijetnjom izdaje i vladine zavjere, Ethan je spreman preuzeti bilo kakav rizik u ime ljubavi najneobičnije žene koju je ikada upoznao.

  1. Sarah MacLean: Ne sudite damu po izgledu

„Ne sudite damu po izgledu“ četvrti je i posljednji naslov u nevjerojatnoj novoj seriji romana Pravila lopova jedne od najprodavanijih autorica New York Timesa Sarah MacLean. Danas je jedna od najpopularnijih autorica ljubavnih romana diljem svijeta, a njezine publikacije često se nalaze na listama najprodavanijih naslova prema odabiru New York Timesa, Washington Posta i USA Todaya. Romani ove vodeće zagovornice ljubavnih romana prevedeni su na više od 20 jezika i prodani u milijunskim primjercima. „Ne sudite damu po izgledu“ na hrvatski je preveo Andrej Bukarica.

Za prvi roman objavljen na hrvatskom jeziku „Nevaljalac ostaje nevaljalac“, jedna od najprodavanijih autorica New York Timesa, osvojila je prestižnu nagradu Romance Writers of America (RITA) u kategoriji za najbolji povijesni ljubavni roman. Također, treći naslov „Kazna za vojvodu“ iz serije romana Pravila lopova osvojio je 2014. godine prestižnu nagradu Romance Writers of America (RITA) nagradu.

RADNJA:

Nitko ne zna sve identitete lady Georgiane. Danju je ona vojvodina sestra koju je skandal uništio u večeri debitiranja, no istina koju otkriva noć još je kontroverznija: u najopskurnijim dijelovima Londona ona je Chase, tajanstveni osnivač legendarne kockarnice, gradskog pakla za igre na sreću. Godinama njezinim mnogostrukim identitetima nitko nije mogao ući u trag… sve do sada. Briljantnog, ambicioznog i grešno zgodnog medijskog mogula Duncana Westa zaintrigira lijepa, uništena žena koja je nekako povezana sa svijetom tame i grijeha. Siguran da mlada dama skriva puno više nego što se na prvu čini, odlučio je otkriti sve Georgianine tajne, ali razotkrivajući njezinu prošlost u opasnost dovodi njezinu sadašnjost i njezino srce.

  1. Monica McCarty: Duh

Monica McCarty autorica je bestselera New York Timesa i USA Todaya, nagrađivane serije Čuvari Visočja, kao i trilogija MacLeods of Skye i Campbell. Njezino zanimanje za škotski klanovski sustav potaknuto je na najnevjerojatnijem mjestu: na predavanjima iz komparativne pravne povijesti na Pravnom fakultetu na Stanfordu. Nakon kratke, ali zanimljive odvjetničke karijere, shvatila je da će biti preteško uskladiti posao s nomadskim životom svoga supruga koji je profesionalni igrač bejzbola. Zato je zamijenila pravne spise škotskim povijesnim romanima čiji su junaci seksi alfa-mužjaci. Za svoj rad McCarty je osvojila brojne renomirane nagrade: Romance Writers of America’s RITA & Golden Heart, RT Book Reviews Reviewers’ Choice, the Bookseller’s Best i Amazon’s Best Books of the Year.

„Duh“ je dvanaesta i posljednja knjiga iz nevjerojatnog serijala Čuvari visočja prevedena na hrvatski jezik. U prijevodu Viktorije Novosel svi zaljubljenici u djela iz serije Čuvari visočja otkrit će kako doušnica i njezin zakleti neprijatelj igraju zavodljivu igru mačke i miša.

Do sada su na hrvatski jezik prevedeni sljedeći naslovi: „Poglavar“, „Sokol“, „Rendžer“, „Zmija“, „Svetac“, „Napadač“, „Lovac“, „Pljačkaš“, „Strijela“, „Novak“ i „Stijena“.

RADNJA:

Joan Comyn zaklela se na vjernost Robertu Bruceu onoga dana kada je vidjela kako barbarski engleski kralj muči njezinu proslavljenu majku, škotsku patrioticu Bellu MacDuff. Tajanstvena Joan, nezapamćena ljepotica, muškarcima se pod kožu uvlaci poput prikaze i iz engleskih moćnika izvlači informacije koje su od neizmjerne važnosti njezinu kralju. Poznata samo kao Duh, čak i među Čuvarima visočja, Joan je postala najtraženiji izdajnik u Engleskoj. Muškarac odlučan u otkrivanju njezina identiteta predstavlja joj najveću prijetnju do sada. Alex Seton jednom je stajao uz Brucea, ali sada se bori na strani neprijatelja. Iako Joan zna da zgodnog ratnika mora izbjegavati, njegove viteške manire dopiru do dijela nje koji je odavno zakopala. Kada Alexove sumnje postanu bjelodane, Joan shvaća da mora učiniti sve što je u njezinoj moći kako bi njegovu misiju uništila i uvjerila moćnog borca da se vrati na stranu Čuvara visočja. Pred  konačnu bitku u velikom ratu postavlja se samo jedno pitanje: Hoće li Alex odabrati ljubav ili čast?

  1. Judith McNaught: Šaputanja u noći

„Šaputanja u noći“ uzbudljiva je i zanimljiva detektivska priča koja će čitatelje toliko zaintrigirati da je do samoga kraja neće ispuštati iz ruku. Nakon romana „Raj“ i „Savršen“ u prijevodu Svetlane Grubić Samaržije objavljen je treći naslov „Šaputanja u noći“ iz serijala Raj jedne od najpopularnijih autorica suvremene tematike Judith McNaught. Za ovu autoricu i kritika i milijunska publika tvrdi da je „klasa za sebe“. U spisateljskoj karijeri koja traje preko tri desetljeća, McNaught je objavila gotovo dvadeset romana koji su se diljem svijeta prodali u vrtoglavih 40 milijuna primjeraka. Za svoje romane koji su prevedeni na preko 30 jezika dobila je mnoga priznanja i nagrade među kojima su Romantic Times Award i Affaire de Coeur. Da je McNaught zauvijek promijenila svijet ljubavnih romana dokazuje i mišljenje struke koja smatra da je svojim načinom pisanja ljubavnih romana stvorila novi podžanr koji opisuju kao „kraljevska povijesna romansa“. Ugledni New York Times tjednima je njezine uspješnice svrstavao na vrhove ljestvica najpopularnijih naslova.

Osim u književnom svijetu, McNaught pomicala je granice i u medijskom svijetu. Prije nego što se posvetila pisanju popularnih romana, autorica je radila na američkoj radijskoj postaji CBS, gdje je bila prva žena na poziciji izvršne producentice.

Čitatelji u Hrvatskoj do sada su mogli uživati u njezinih deset nevjerojatnih romana: „Kraljevstvo snova“, „Whitney, ljubavi moja“, „Prije tebe“, „Tri čuda“, „Jednom i zauvijek“, „Kao u raju“, „Nešto prekrasno“, „Sjećaš li se“ i „Raj“ i „Savršen“.

RADNJA:

Sloan Reynolds policajka je u jednom gradiću na Floridi koja zna da je njezin skroman odgoj daleko od luksuznog svijeta u Palm Beachu, gdje joj žive otac i sestra Paris. Kako nikada nisu pokušali stupiti u kontakt s njom, bili su joj potpuni neznanci, sve dok jednog dana iznenada nije dobila njihov poziv da ih posjeti u Palm Beachu i prepusti se tamošnjim društvenim zbivanjima. Kao žena kojoj je njezin istražiteljski rad draži od Diorovih haljina, Sloan nije dirnuta zakašnjelim obiteljskim pozivom. Ali kad joj agent FBI-ja Paul Richardson priopći da je njezin otac zajedno sa svojim partnerima osumnjičen za prijevaru, urotu i ubojstvo, Sloan pristane ući u očev život, skrivajući svoje pravo zanimanje. Sloan je na visini zadatka dok ne upozna Nou Maitlanda, poznatog poduzetnika koji posluje po cijelom svijetu i koji je uz to jedan od glavnih osumnjičenika FBI-ja. Sloan protiv svoje volje osjeti strašnu privlačnost prema njemu, ali kad se šokantnim ubojstvom uzdrma zavodljiva fasada bogatstva i glamura koji ju okružuju, Sloan mora pronaći put kroz labirint prijevare i strasti, kako bi pronašla nekoga kome može vjerovati i kako bi odgonetnula istinu iza onih strašnih šapata u noći.

Ove, ali i brojne druge naslove pronađite u našem webshopu.

Na već snižene naslove, ostvarite dodatne popuste na kupnju više od 3 ili 5 knjiga!

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.