Novi tajni dnevnik Hendrika Groena – najpoznatijeg stanara doma za starije i nemoćne

Hendrik Groen je možda star, ali još nije ni približno mrtav i ne namjerava to biti. Istina, njegove svakodnevne šetnje sve su kraće jer ga izdaju noge i mora ići liječniku češće nego što bi htio. Pa se može reći da je u poodmakloj životnoj dobi, ali u toj dobi život je sigurno više od mlakog čaja. Sve je počelo nakon što Hendrik odlučio pisati dnevnik i otkriti sve uspone i padove tijekom godine dana života u domu za starije i nemoćne u Amsterdamu. Osniva i klub anarhista „Starci, a ne mrtvaci“, a kad se u dom doseli Eefje, žena o kakvoj je Hendrik oduvijek maštao, on počinje laštiti cipele (i zube), češljati ono malo kose što mu je još ostalo i pokušava učiniti nešto od života koji još ima pred sobom, uz smiješne, nježne i strašne posljedice. Neumoljivi Hendrik Groen, najnevjerojatniji nizozemski junak, postao je kulturološki fenomen i bestseler broj jedan u rodnoj Nizozemskoj. Hendrik Groen započeo je pisati svoj dnevnik na internetskoj stranici časopisa „Torpedo“. O svom romanu kaže: – Nijedna rečenica nije laž, ali nije ni svaka riječ istinita. „Tajni dnevnik Hendrika Groena“ preveden je na više od trideset jezika.

Klub „Starci, a ne mrtvaci“:

Pravila za članove

  1. Cilj kluba je putem izleta učiniti stare dane ugodnijima.
  2. Izleti počinju nakon 11 sati ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom ili petkom.
  3. Sudionici ne smiju negodovati.
  4. Moraju se u obzir uzeti različite slabosti.
  5. Mora se uzeti u obzir visina mirovine.
  6. Organizator prije izleta neće dati više informacija nego što je prijeko potrebno.
  7. Uz poštivanje točaka od dva do šest, sve je dopušteno.
  8. Klub je zatvoren. Do daljnjega se ne primaju novi članovi.

„Novi tajni dnevnik Hendrika Groena“ nastavak je svjetskog hita „Tajni dnevnik Hendrika Groena“. Zajedno sa svojim prijateljem Evertom i ostalim članovima kluba “Starci, a ne mrtvaci” Hendrik posljednje godine života pokušava provesti što ugodnije u domu za starije u sjevernom dijelu Amsterdama. Hendriku nije uvijek lako biti dobro raspoložen. Srećom, opet se prihvatio pisanja. Svojim prepoznatljivim šarmantnim humorom okomio se na sustanare, ravnateljstvo, svoje prijatelje i starost općenito, pri čemu ni sebe nije štedio. Hendrik Groen je svoj prvi dnevnik objavio 2014. godine. Uspjeh te knjige ne može nitko osporiti. Postoji čak i pravi klub obožavatelja Hendrika Groena, prava na prijevod prodana su u više od dvadeset pet zemalja, a snimljena je i televizijska serija. Upravo zbog svega toga ali i entuzijastičnih reakcija čitatelja bilo je više nego dovoljno da Hendrik Groen dobije novi nastavak.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.