Nova godina prepuna je šarenih i edukativnih knjiga za one najmlađe

Ponekad je najteže zadovoljiti kriterije onih najmlađih. Oni će bez zadaške reći kako im neki roman ili slikovnica nisu zanimljivi, ali istovremeno i pokazati oduševljenje istima. Budući da oko jedne trećine svih naših objavljenih naslova namijenjeno djeci i nova 2020. godina donosi mnoštvo uzbudljivih, veselih i poučnih dječjih romana i slikovnica.

  1. Head kid – David Baddiel

Romani Davida Baddiela za djecu „Zvjerobert“, „Agencija za roditelje“ i „Upravljač za ljude“ postali su nedostižne uspješnice, a „Agencija za roditelje“ na godišnjoj je dodjeli nagrada Laugh Out Loud osvojila nagradu Best Laugh Out Loud Book kao najbolja knjiga za čitatelje od 9 do 13 godina.

U najnovijem romanu „Head kid“ Baddiel na urnebesan način donosi priču o zamjeni uloga. Što bi se dogodilo ako najstroži učitelj zamijeni tijelo s najgorim djetetom u školi? KAOS!

  1. Dogman unleashed – Dav Pilkey

Čovpas, najnoviji heroj tvorca Kapetana Gaćeše, još uvijek uči sve trikove.

Mačak Petey je izvan vreće, a njegov interes za kriminalom munjevito se širi gradom. Može li Čovpas osloboditi grad od zločestog Peteya ili će mačak pobjeći?

  1. The world’s worst teachers – David Walliams

David Walliams potpuno je osvojio svijet dječje književnosti. Njegovi su romani prevedeni na više od četrdeset jezika, a samo su u Velikoj Britaniji prodani u više od jedanaest milijuna primjeraka. Walliamsove su romane kritičari ovjenčali nenadmašenim lovorikama, a nebrojeni ga recenzenti uspoređuju s njegovim najvećim uzorom, Roaldom Dahlom.

U knjizi „The world’s worst teachers“ pročitat ćete nove, urnebesno duhovite priče o učiteljima koji imaju tako grozne navike u svom svakodnevnom životu da ih autor ovdje dovodi do apsurda. Na taj način on djecu usmjerava prema dobrom ponašanju i boljim navikama.

  1. Lights on cotton rock – David Litchfield

David Litchfield u stvaranju svojih jedinstvenih umjetničkih djela, kojima dočarava ozračje, primjenjuje različite tradicionalne tehnike i različite elemente sastavlja pomoću Photoshopa, kako bi stvorio opsežne, dramatične prizore.

Heather je mala djevojčica koja želi otići u svemir gdje zvijezde sjaje neviđenim sjajem. Kada na zemlju sleti svemirski brod, čini se da su sve njezine želje ostvarile. Ali ubrzo su morali napustiti zemlju… Hoće li se svemirski brod vratiti? Ako se i vrati hoće li Heather biti spremna ostaviti sve i otići u svemir?

  1. The ice monster – David Walliams

David Walliams potpuno je osvojio svijet dječje književnosti. Njegovi su romani prevedeni na više od četrdeset jezika, a samo su u Velikoj Britaniji prodani u više od jedanaest milijuna primjeraka. Walliamsove su romane kritičari ovjenčali nenadmašenim lovorikama, a nebrojeni ga recenzenti uspoređuju s njegovim najvećim uzorom, Roaldom Dahlom.

U još jednom neodoljivom romanu Walliams donosi priču o desetogodišnjem napuštenom dječaku i deset tisuća godina starom mamutu. Miriše na zabavnu avanturu!

  1. The tiger who came to tea – Judith Kerr

Judithe Kerr ostavila je neizbrisiv trag u svijetu dječje književnosti. Za vrijeme karijere duže od pola stoljeća, Kerr je objavila više od 30 knjiga. Proslavila se debitantskom knjigom “ The tiger who came to tea ”, objavljenom 1968. godine, pričom o tigru koji dolazi na čaj kod jedne djevojčice i radi sve ono što je obično djeci zabranjeno.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.