Nova filmska adaptacija i nova naslovnica Jane Austen klasika “Emma”

Jane Austen jedna je od najpoznatijih britanskih spisateljica svih vremena. Najpoznatija je po svojih šest djela: „Razum i osjećaji“, „Ponos i predrasude“, „Mansfield Park“ i „Emma“. Dva su joj djela, „Opatija Northanger“ i „Pod tuđim utjecajem“, objavljena posthumno 1818. godine. Iako je živjela prije više od 200 godina, njezini romani su i danas omiljeno štivo cijele horde čitatelja diljem svijeta, obožavatelja ove velike spisateljice.

Uskoro, ljubitelje Jane Austen razveselit će još jedna filmska adaptacija – ovog puta radi se o filmu Emma kojem će glavna konkurencija biti onaj iz 1996. u kojem je naslovnu ulogu utjelovila Gwyneth Paltrow. I dok su i kritika i publika bile podijeljenog mišljenja, Gwyneth je uloga Emme donijela Oscar za najbolju žensku ulogu.

Priča je to o mladoj bogatoj ženi Emmi Woodhouse i njenim upletanjima u tuđe ljubavne živote. Sa svojom nesavršenom ali dražesnom junakinjom i domišljatim, suptilnim istraživanjem ljudskih odnosa “Emma” je besprijekoran roman poznate engleske spisateljice koja kroz socijalnu komediju i romansu na satiričan način opisuje život žena devetnaestog stoljeća.

Glumačku ekipu predvode Anya Taylor-Joy u naslovnoj ulozi i Bill Nighy kao njezin otac. Johnny Flynn je novi Mr. Knightley, dok će Gemma Whelan utjeloviti Mrs. Weston, a Mia Goth Harriet.

Film u hrvatska kina stiže u ožujku 2020., a trailer možete pogledati u nastavku.

https://www.youtube.com/watch?v=qsOwj0PR5Sk&feature=emb_title

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.