Nezaboravne priče koje ćete zauvijek pamtiti

Postoje one knjige koji ne pripadaju niti jednoj kategoriji. Nisu ni kriminalistički romani, ni ljubavni, ni priručnici, ali opet sadrže pojedine elemente svakog žanra. U svakome od sljedećih romana napetosti, uzbuđenja, ljubavi, uspomena i emocija neće nedostajati. Ono što vam možemo garantirati da ćete se uz neke od njih opustiti i dobro nasmijati.

  1. The Tuscan Child – Rhys Bowen

Godine 1944. britanski pilot Hugo Langley iskočio je iz aviona u plamenu i s padobranom na leđima spustio se na zelena polja okupirane Toskane. Ozbiljno povrijeđen, pronašao je utočište u ruševinama manastira i u nježnom zagrljaju lijepe Sofije Bartoli. Ali je neoprostiva izdaja uništila njihovu ljubav. Skoro trideset godina kasnije, Hugova kćer Joanna vraća se u Englesku da bi organizirala očevu sahranu i među njegovim osobnim stvarima pronalazi pismo adresirano na Sofiju, sasvim neočekivanog sadržaja. Dok pokušava izliječiti vlastite rane, kreće na put u Toskanu kako bi otkrila istinu o svojoj obitelji. Međutim, uskoro će shvatiti da neki ljudi žele da prošlost ostane prošlost: iako joj je život u opasnosti, otišla je predaleko da bi odustala.

  1. What Alice Forgot – Liane Moriarty

Liane Moriarty australska je spisateljica koja je našoj publici poznata po uspješnicama „Devet potpunih neznanaca“, „Suprugova tajna“, „Posljednja obljetnica“ i „Male laži“ (po kojoj je snimljena istoimena nagrađivana serija). „Suprugovu tajnu“ je knjigu britanski knjižni klub “Richard and Judy Book Club” proglasio najboljom u jesen 2013.

Alice Love probudi se u bolničkoj sobi misleći da je dvadesetdevetogodišnjakinja, trudna sa svojim prvim djetetom. No, ustvari ima trideset i devet godina i razvedena je. Što se desilo s njezinom pamćenjem i sjećanjem na deset godine njezinog života, saznat ćete malo po malo kako se ova uzbudljiva priča razvija.

 

  1. Blackberry & Wild Rose – Sonia Velton

Sonia Velton napisala je očaravajući povijesni roman „Blackberry & Wild Rose“ koji skriva priču o životu, ljepoti svile i okrutnoj izdaji.

Kada Esther Thorel spasi Saru Kemo iz bordela uvjerena je kako čini Božje djelo. Ali Sara misli kako je biti sluškinja lošija opcija za nju od života u bordelu. Priliku da pobjegne od svoje grabežljive gospođe jednostavno neće moći odbiti…

  1. The Woman in the White Kimono – Ana Johns

„The Woman in the White Kimono“ roman je koji će svakoga ostaviti bez daha. Priča je temeljena na istinitoj priči iz američke i japanske povijesti koja nije poznata svima. Autorica Ana Johns u romanu donosi portret jedne žene rastrgana između dva izbora – njezine kulture i srca i druge koja putuje svijetom kako bi otkrila pravo značenje doma.

  1. The Girl in the Letter – Emily Gunnis

1956. godine Ivy Jenkins ostane trudna. Zbog sramote pošalju je u St. Margarets, mračnu kuću za neudane majke. Nakon poroda odvoje je od djeteta koje će biti posvojeno protiv njezine volje. Kasnije Ivy postane novinarka koja radi bez prestanka, ali će je jedno pismo iz prošlosti šokirati. Pismo mlade majke koja ju moli da ju spasi iz St. Margarets kuće prije nego što bude prekasno. U priču se upliće i Sam koji otkriva čitav niz misterioznih smrti majki i djece. Budući da se bliži trenutak rušenja mračne ustanove, Sam ima svega nekoliko sati da otkrije tajne ove ustanove koje bi mogle zauvijek nestati.

  1. 99 Percent Mine – Sally Thorne

Sally Thorne osvojila je svijet svojim hit romanom „Igra ljubavi i mržnje“ koji bi uskoro trebao stići i na velika platna. Njezin najnoviji uradak „99 Percent Mine“ ima sve elemente romana koji će se svima uvući pod kožu. Zabavan i iskren, pametan i sexy, ovaj roman sadrži sve da bude jedan od najprodavanijih naslova iduće godine, a Throne postane jedna od omiljenijih autorica ovog žanra.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.