Najpopularniji dječji naslovi

Dječji roman je slojevita pripovjedna vrsta romana, tj. dječje književnosti u kojem su glavni likovi djeca, a odlikuju ga pustolovine, izazovi i družine. Upravo te osobine glavne su karakteristike najnovijih Mozaikovih romana kojima oni najmlađi neće moći odoljeti.

  1. Dav Pilkey: Čovpas – Priča o dva gada

Na hrvatski jezik preveden je treći nastavak omiljenog dječjeg strip junaka Čovpasa. U najnovijoj avanturi čovjekolikom psu prijeti dvostruka nevolja koju samo on zna i može riješiti. Čovpas će se morati dvostruko jače potruditi da pobijedi dvije krznene prijetnje i ostane vrhunski policajac-pas. Autor popularnog serijala, Dav Pilkey svjetski je fenomen dječje književnosti. Nakon jednog od najuspješnijih serijala dječjih strip-romana o Kapetanu Gaćeši, Čovpas svakoga dana osvaja sve veći broj malih čitatelja. Priče o popularnom čovjeku-psu prevedene su na više od 21 svjetskog jezika, a da su priče zarazne i urnebesno smiješne dokazuje i više od 13 milijuna prodanih primjeraka samo ovog serijala.

Prvo mjesto na svim svjetskim listama najprodavanijih naslova unaprijed je rezervirano za autora najpopularnijih dječjih serijala na svijetu – „Kapetan Gaćeša“ i „Čovpas“. Dav Pilkey neizostavni je dio svakog odrastanja, a sada se najmlađi čitatelji imaju priliku upoznati s trećim nastavkom strip-romana o najpopularnijem čovjekolikom psu „Čovpas – Priča o dva gada“. Ova urnebesna avantura prepuna zabave i akcije klincima će kroz neodoljive ilustracije pokazati da je Čovpas najbolji i najgori od svih pasa. Na renomiranoj stranici Goodreads, koju prate milijuni čitatelja, „Čovpas – Priča o dva gada“ u prijevodu Ozrena Doležala dobio je visoku ocjenu (4,52 od maksimalnih 5).

  1. David Walliams: Nešt

„Nešt“ je nova eksplozivno duhovita pripovijest autora multimilijunskih bestselera Davida Walliamsa. Autor i u ovom romanu pomiče granice svoje genijalnosti kojoj ne mogu odoljeti generacije mladih čitatelja. Njegove su knjige prevedene na više od pedeset jezika, a samo je u Velikoj Britaniji prodano više od jedanaest milijuna primjeraka njegovih knjiga namijenjenih djeci. Njegove su romane kritičari ovjenčali nenadmašenim lovorikama, a nebrojeni ga recenzenti uspoređuju s njegovim najvećim uzorom, Roaldom Dahlom. U karijeri Walliams je prodao više od 29 milijuna knjiga za djecu. Ovu nadrealnu bajku ilustrirao je umjetnički genij Tony Ross, a za urnebesno zabavan prijevod zaslužan je Ozren Doležal. „Nešt“ je sedamnaesta knjiga objavljena u Hrvatskoj  jednog od najčitanijih pisaca dječje književnosti.

RADNJA:

Upoznajte obitelj MRVICA. Mirta Mrvica ima sve što može zamisliti. Ali to joj nije dovoljno. Želi još, još, još! Kad Mirta izjavi da želi NEŠTA, iskrsne problemčić… Što je to NEŠT? Gospodin i gospođa Mrvica učinit će sve da usreće svoju kćer, čak će se zaputiti u podrume knjižnice i zaviriti među prašnjave stranice zagonetne Monstrumopedije. Njihova očajnička potraga odvest će ih u dubine najprašumskije prašume, gdje se nalaze najrjeđa stvorenja na svijetu. No, hoće li uspjeti pronaći i NEŠTA? Predivno šašava, potpuno nadrealna bajka o dvoje potpuno predivnih roditelja i njihovoj potpuno čudovišnoj kćeri – i eksplozivnom dolasku NEŠTA!

  1. Matt Haig: Djevojčica koja je spasila Božić

„Djevojčica koja je spasila Božić“ novi je dječji roman autora uspješnice „Dječak zvan Božić“ Matta Haiga. Autor je to koji piše veoma uspješne naslove i za odrasle i za djecu, a u njima često spaja stvarnost i maštu, ali uvijek s barem jednim neobičnim preokretom. Njegovi najprodavaniji romani prevedeni su na 40 jezika i prodani u nekoliko milijuna primjeraka diljem svijeta. Guardian je njegovo pisanje opisao kao “čudesno čudno”, a New York Times nazvao ga je “romanopiscem velikog talenta” čije je pisanje “smiješno i potresno”.

„Djevojčica koja je spasila Božić“ drugi je od četiri naslova iz „Christmas“ serije koje su zaludile milijune mladih čitatelja. Ovu veselu, zabavnu i čarobnu priču ilustrirao je Chris Mould, a knjigu je prevela Mirjana Jurić Pajić.

RADNJA:

Što je potrebno da bi se vjerovalo u magiju? Badnjak je i stvari ne stoje najbolje. Djevojčica Amelia Wishart zarobljena je u ubožnici gospodina Jezovitog i Božića možda neće ni biti. Magija je sve slabija. Da bi se Božić ove godine dogodio, Amelia mora biti pronađena. Uz pomoć vilenjaka, osam sobova, engleske kraljice i gospodina Charlesa Dickensa, potraga za Amelijom – i tajnom Božića – može početi.

  1. Jeff Kinney: Gregov dnevnik – Zimske radosti

Jeff Kinney dizajner je internetskih igrica i autor bestselera „Gregov dnevnik“ koji se već sada smatra najpopularnijim serijalom knjiga za djecu i mlade. Kada je 2007. godine Kinney objavio prvu knjigu „Gregov dnevnik“ nije ni slutio da će urnebesnim zgodama i nezgodama mladoga Grega ispisati modernu književnu povijest.

U izdanju Mozaika knjiga objavljen je trinaesti roman „Gregov dnevnik – Zimske radosti“ u prijevodu Ozrena Doležala. Kada se škola Grega Heffleyja zatvori zbog snijega, cijelo se susjedstvo pretvori u zimsku bojišnicu. Protivničke skupine ratuju za teritorij, podižu velike snježne tvrđave i vode epske bitke snježnim grudama. A svima su na nišanu Greg i njegov vjerni, najbolji prijatelj, Rowley Jefferson. U toj borbi za goli život, Greg i Rowley pronalaze put kroz savezništva, izdajstva i zaraćene bande, usred općeg kaosa koji je zavladao susjedstvom. Kada se snijeg raščisti, hoće li Greg i Rowley iz svega izići kao junaci? Hoće li uopće izvući živu glavu i dočekati novi dan?

Time Magazine proglasio je Jeffa Kinneyja 2009. godine jednim od 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu. Također je i autor Poptropica.com, internetske stranice koju je Time Magazine svrstao među 50 najboljih na svijetu. Časopisi New York Times, USA Today, Wall Street Journal i Publishers Weekly više od 500 tjedana proglašavali su „Gregove dnevnike“ najprodavanijim naslovima diljem svijeta. U trinaest godina od prvog izdanja, Kinney je prodao više od 200 milijuna primjeraka koji su prevedeni na 64 jezika. Serijal „Gregov dnevnik“ osvojio je i brojne nagrade. Tako je 2010., 2011., 2012., 2014., 2015. i 2016. godine odnio nagradu Nickelodeon Kids Choice Award za najbolju dječju knjigu. Prema njegovim knjigama snimljena je i serija istoimenih filmova koji su uz male ekrane prikovala milijune djece.

  1. Jeff Kinney: Dnevnik strašno simpa klinca

Nakon najpopularnijeg serijala za djecu i mlade „Gregov dnevnik“, autor Jeff Kinney predstavlja novi bestseler – „Dnevnik strašno simpa klinca“ koji je u svijetu već osvojio milijune mladih čitatelja. Uspjeh novog serijala bio je zajamčen što dokazuju tjedni provedeni na listama najprodavanijih naslova za djecu i mlade te Goodreadsova nominacija za najbolji dječji naslov 2019. godine.

Omiljeni dječji lik Greg i njegove avanture u najuzbudljivijem dnevniku od sada imaju opasnu konkurenciju. Gregov najbolji prijatelj Rowley Jefferson od sada ima vlastiti dnevnik koji je nazvao „Dnevnik strašno simpa klinca“ zato što ga tata tako zove: Ti si baš strašno simpatičan klinac. Iako je ovo knjiga o Rowleyju, u njoj ima puno i o Gregu, jer su oni i dalje najbolji prijatelji. Ponekad mu roditelji govore stvari zbog kojih posumnja da o Gregu nemaju jednako mišljenje kao on. Rowley se nada da će vam se njegova knjiga svidjeti jer je u nju uložio velik trud, a prije svega se nada da će se svidjeti njegovom prijatelju Gregu.

Ove, ali i brojne druge naslove pronađite u našem webshopu.

Na već snižene naslove, ostvarite dodatne popuste na kupnju više od 3 ili 5 knjiga!https://mozaik-knjiga.hr/kategorija/akcije/knjiga-svima-i-svuda

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.