Najbolji krimići za ljetno čitanje

Knjiga je neizostavni rekvizit svake torbe za plažu. Kako bi vam olakšali odabir u nastavku možete pronaći najbolje kriminalističke romane. S obzirom na veliku ponudu, nadamo se da će vam popis pet najnovijih naslova pomoći u odabiru. Ne brinite se, sigurno ćete pronaći nešto za sebe! 

Nemirna krv – Robert Galbraith

Nakon romana „Zov kukavice“, „Dudov svilac“, „Karijera zla“ i „Smrtonosno bijelo“ stigao je peti naslov iz serije kriminalističkih romana s detektivom Cormoranom Strikeom iz pera slavne J.K. Rowling, autorice legendarnog Harryja Pottera. Robert Galbraith je pseudonim J.K. Rowling, a za pisanje kriminalističkih romana odlučila se budući da taj žanr obožava kao čitateljica.

„Nemirna krv“ dosad je najopsežniji naslov koji zaokružuje seriju veoma uspješnih kriminalističkih romana. Prve četiri knjige Roberta Galbraitha oduševile su kako kritiku tako i brojne čitatelje, a u neodoljivom istražiteljskom paru uživalo je više od 11 milijuna čitatelja. Osim visokih ocjena, ovaj naslov bio je nominiran u kategoriji za najbolji kriminalistički roman 2020. godine prema odabiru čitatelja Goodreadsa.

Roman „Nemirna krv“, u prijevodu Mirne Čubranić, najupečatljiviji je i najuzbudljiviji dosad. Čudesno zapetljan, ostavit će vas bez daha. Knjiga odmah po izlasku obara rekorde. Tako je u prvih sedam dana od objavljivanja zauzeo prvo mjesto na listi najprodavanijih knjiga u Velikoj Britaniji. Osim što je bio najprodavaniji naslov u kategoriji kriminalističkih romana, ova uspješnica bila je najtraženija u odnosu na druge kategorije i žanrove. Zanimljivo je da je upravo posljednji naslov oborio rekorde svojih prethodnika po broju prodanih primjeraka i postao najprodavaniji naslov iz serijala o Cormoranu Strikeu u prvih sedam dana od objavljivanja.

Supruge – Tarryn Fisher

Psihološki triler „Supruge“ američke autorice Tarryn Fisher u rekordnom roku postao je književna senzacija s obje strane Atlantika. S gotovo milijun prodanih primjeraka roman „Supruge“ postao je uspješnica New York Timesa, USA Todaya, The Globe and Maila, Amazona i The Toronto Stara. Roman je mjesecima bilo nemoguće skinuti s prvog mjesta liste najprodavanijih romana New York Timesa.

Osim čitatelja Goodreada, koji su „Supruge“ nominirali za najbolji kriminalistički roman 2020. godine, ovom književnom poslasticom oduševila i sedma sila. Amazon Prime otkupio je prava za njegovu ekranizaciju, a uskoro se očekuje i početak snimanja.

Tarryn Fisher autorica je devet svjetskih uspješnica, a najviše pažnje čitatelja i kritike privukla je ovim dinamičnim, uvrnutim i šokantnim trilerom. Roman jednostavno nije moguće ispustiti iz ruku! Zaplet ovog psihološkog trilera razvija se brzinom munje.

Okretaj ključa – Ruth Ware

Ruth Ware jedna je od najpoznatijih britanskih autorica psiholoških romana, krimića i trilera. Protagonistice romana Ruth Ware najčešće su naizgled obične žene koje se iznenada pronalaze u složenim životnim situacijama, suočene s nekom vrstom zločina. Njezini se romani prevode na mnoštvo stranih jezika, a do sada su na hrvatski prevedeni „Igra laži“, „Smrt gospođe Westway“, „U mračnoj, mračnoj šumi“, „Žena u kabini 10“. „Okretaj ključa“ u prijevodu Nade Mirković peti je po redu triler Ruth Ware preveden na hrvatski jezik u izdanju Mozaika knjiga. Njezine su knjige objavljene na više od četrdeset jezika i prodane u nekoliko milijuna primjeraka diljem svijeta. Neki je uspoređuju s Liane Moriarty, a drugi s Agathom Christie – i obje su strane u pravu.

Ovaj intrigantan triler moderno je preispitivanje „Okretaja zavrtnje“ Henryja Jamesa. No zastrašujuća gotička atmosfera i misteriozan prizvuk ovoga puta ne proizlaze prvenstveno iz domene fantastike i onog nevjerojatnog, već iz domene digitalne tehnologije, njene potencijalne manipulativnosti te iznimnog manjka privatnosti koji iz nje proizlazi. „Okretaj ključa“ očarat će vas svojom atmosferom te ujedno i prožeti osjećajem jeze.

Kuća na hridi – Lucy Clarke

Psihološkim krimićem „Kuća na hridi“, koji je savršen primjer štiva u kojem se stranice okreću same od sebe, Mozaik knjiga najavljuje napetu i jezivu 2021. godinu kada govorimo o mnogima omiljenom žanru. Lucy Clarke napisala je pet romana, a upravo je psihološki krimić „Kuća na hridi“ postigao najveći uspjeh te je preveden na dvanaest jezika. Neobičnog stila i zapleta, roman se istaknuo među brojnim sličnim naslovima pa se svaki novi roman ove autorice iščekuje s nestrpljenjem. Napeto i  jezivo štivo koje izaziva ovisnost. „Kuća na hridi“ uvući će vam se pod kožu, ali smatrajte se upozorenima: smjesta ispustite roman iz ruku ako ste sami kod kuće jer svaka nova stranica pobuđuje osjećaj nadiruće panike i straha. Renomirani britanski književni klub Richard and Judy oduševio se romanom uz preporuku da se ovaj krimić mora naći na policama svih ljubitelja ovog žanra.

Savršeno dijete – Lucinda Berry

Lucinda Berry bivša je klinička psihologinja koja se bavila dječjim traumama. To joj iskustvo sada pomaže u pisanju knjiga kojima čitatelje vodi kroz tamne strane ljudske psihe. Autorica je u karijeri napisala šest psiholoških trilera koji su tjednima bili na listama bestselera Washington Posta, New York Timesa i Sunday Timesa i prodali se u milijunskim nakladama.

„Savršeno dijete“ napeta je i jezovita priča o mladom bračnom paru koji očajnički želi dijete i o uznemirujućim posljedicama koje donosi ostvarenje te želje. Ovaj roman punih godinu dana čvrsto je držao svoju poziciju među 10 najpopularnijih naslova na renomiranim svjetskim listama. Amazon Charts and Washington Post samo su neke od lista koji su „Savršeno dijete“ proglasili knjigom godine. Uznemirujuća priča, tragična sudbina i nepredvidiva radnja oduševit će sve ljubitelje psiholoških trilera. „Savršeno dijete“ prvi je roman ove autorice objavljen na hrvatskom jeziku u prijevodu Igora Rendića.

I publika i kritika tvrdi da je „Savršeno dijete“ primamljivo i zadivljujuće štivo od početka do kraja, jer je to mračno, duboko i opasno zarazno.

Ostale krimiće potražite ovdje.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.