Na Netflixu uskoro premijera novog filma „Rebecca“

– „Noćas sam, u snu, opet bila u Manderleyju“ – ovim riječima druga žena gospodina De Wintera uvodi nas u misteriozni svijet imanja Manderley i do kraja romana nas više ne pušta.

Istovremeno romantični i jezivi roman „Rebecca“ autorice Daphne Du Maurier, koji je ostavio ogroman utjecaj u 20. stoljeću, dobio je svoju novu ekranizaciju u režiji Bena Wheatleyja, a u produkciji Netflixa. Film na TV ekrane dolazi točno 80 godina nakon Hitchcockov filmskog klasika.

S nekoliko milijuna prodanih primjeraka diljem svijeta, „Rebecca“ je postala nezaobilazni svjetski klasik. Roman „Rebecca“ nalazi se na popisima najomiljenijih knjiga mnogih čitatelja, a 2000. godine nominirana je za nagradu Anthony Award za najbolje djelo napisano u prošlom stoljeću. Na renomiranoj stranici Goodreads, koju prate milijuni čitatelja, „Rebecca“ je od gotovo pola milijuna korisnika dobila je visoku ocjenu (4,27 od maksimalnih 5).

Glavne uloge dodijeljene su Lily James (gospođa de Winter) i Armie Hammer (Maxim de Winter), dok se u ulozi gospođe Danvers našla Kristin Scott Thomas.

Premijera filma zakazana je za 21. listopada 2020. na Netflixu.

Podsjetimo, „Rebecca“ govori o mladoj, tek udanoj ženi, koja nakon svadbe dolazi na imanje svog muža. Tijekom boravka u južnoj Francuskoj, sramežljiva junakinja Rebecca zaljubi se u Maxima de Wintera, bogatog i zgodnog udovca. No, medenom mjesecu ubrzo je kraj, a drugu gospođu de Winter ubrzo počinje proganjati sjećanje na prvu ženu njezinog muža – misterioznu Rebeccu. Kad stignu u Manderley, njegovu palaču u Cornwallu, Max postane drukčiji i njegova mladenka počne se bojati. Bez prijatelja, u kući na osami, shvaća da gotovo i ne poznaje muškarca za kojega se udala, a u svakom kutu svake prostorije obitava duh njegove prekrasne prve žene, Rebecce. Ona se ne može mjeriti s Rebeccom. Na to će je svakodnevno podsjećati posebno gospođa Danvers. Ali tko je bila Rebecca? Njezino zlokobno prisustvo primjećuje se u Manderleyju i nakon njezine smrti.

Glumica Lily James otkrila je da je njezina kolegica Kristin Scott Thomas na snimanju bila zastrašujuća kao gospođa Danvers u ovoj novoj adaptaciji gotskog trilera Daphne Du Maurier.

– „Osjećala sam kao da je sve moram slušati. Zamalo sam stvarno skočila kroz prozor kada mi je to rekla“ – otkrila je Lily.

U filmu se još pojavljuje i fantastična Ann Dowd („Sluškinjina priča“) koja glumi gospođu Van Hopper.

Podsjetimo, po ovom romanu snimljen je 1940. godine istoimeni film Alfreda Hitchcocka. Glavne uloge tumačili su tada Laurence Olivier i Joan Fontaine. Film je osvojio čak dva Oscara, onaj za najbolji film i za najbolju fotografiju.

Trailer za ovaj film možete pogledati ovdje.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.