Mozaikovi HIT krimići

Ako tražite napete, dinamične i krimiće prepune obrate – na pravom ste mjestu. Kao i svake godine uoči Interlibera, Mozaik knjiga pripremila je mnoštvo najnovijih svjetskih uspješnica koje su već osvojile milijune oštrih kritičara i zahtjevnih čitatelja ovoga žanra. U nastavku pronađite najnovije naslove koje nećete moći ispustiti iz ruku.

  1. Patricia Highsmith: Duboka voda

„Duboka voda“ jedan je od najpoznatijih psiholoških trilera slavne Patricije Highsmith. Iako prvi put objavljen 1957. godine roman je ubrzo postao klasikom i od tada nikada nije nestao s knjižarskih polica. Prvi je puta po njemu snimljen film u Francuskoj 1981. godine, a 2021. godine izlazi i filmska adaptacija s Benom Affleckom u ulozi Vica Van Allena.

Patricia Highsmith u svojoj zavidnoj karijeri koja je trajala gotovo pola stoljeća napisala je 22 romana i nekoliko kratkih priča koje su pronašle put do milijunskih čitatelja. Najpoznatija je po psihološkim trilerima koji su poslužili kao podloga za brojne filmske adaptacije. Njezin debitantski roman „Neznanci u vlaku“ adaptiran je tri puta, od čega je najpoznatija verzija Alfreda Hitchcocka iz 1951. Uz to je poznata po hvaljenom nizu romana o ubojici Tomu Ripleyju, tzv. Riplijadi, a pisala je i brojne novele, često mračne, satirične ili začinjene crnim humorom.

Za svoj rad Highsmith je primila brojne nagrade i priznanja, a najnoviji roman objavljen na hrvatskom jeziku preveo je Saša Drach. Highsmith je preminula veljači 1995. godine Švicarskoj u 74. godini.

RADNJA:

Melinda Van Allen prekrasna je, privlačna ali i tvrdoglava mlada žena. Na nesreću Vica Van Allena ona mu je supruga. Premda je u njihovu braku ostalo još nešto malo ljubavi i ljubomore, Melinda ni ne pokušava skrivati svoje avanture s naočitim i uspješnim muškarcima. No kad jedan od njezinih ljubavnika bude ubijen Melinda će odmah optužiti svoga supruga. A onda će mjestom krenuti i glasine, zbilja i izmišljotine će se pomiješati i dovesti Vica do ludila. Bit će samo pitanje dana kad će Vic doista zakrvaviti ruke.

  1. Linda Green: Posljednje što mi je rekla

Britanska književnica i novinarka Linda Green proslavila se romanom „Igra skrivača“ koji je oduševio i hrvatsku čitalačku publiku. Njezina nova uspješnica „Posljednje što mi je rekla“ drugi je njezin naslov na hrvatskom jeziku u prijevodu Marina Popovića. Renomirani britanski književni klub Richard and Judy oduševio se ovim romanom i odmah po objavljivanju uvrstili ga u svoj klub. Da nisu pogriješili s odabirom ovog napetog i šokantnog romana dokazuju i brojne liste najprodavanijih naslova na kojima se našao. „Posljednje što mi je rekla“ majstorski je napisan roman, napet i dirljiv do posljednje rečenice.

Linda Green proslavila se pisanjem psiholoških triler, a u svojoj spisateljskoj karijeri autorica je napisala deset romana koji su se prodali u nekoliko milijuna primjeraka diljem svijete i preveli na 12 jezika.

RADNJA:

Trenutak prije svoje smrti, Nicolina baka Betty šapne joj da se u dnu dvorišta nalaze dječica. Nicolina majka tvrdi da je riječ o besmislenome trabunjanju umiruće žene. Međutim, kada Nicolina kći pronađe kost igrajući se u Bettynu vrtu, postane jasno da vrt skriva zlokobne i mračne tajne iz prošlosti. Hoće li razotkrivanje bolnih obiteljskih tajni u konačnici razoriti Nicolinu obitelj?

  1. Catherine McKenzie: Nikome neću reći

Ljubitelji napetih kriminalističkih romana s velikim su nestrpljenjem dočekali prvi roman preveden na hrvatski jezik autorice Catherine McKenzie. Autorica je u svojoj karijeri napisala jedanaest romana koji su zaludili sve ljubitelje psiholoških trilera i krimića.

„Nikome neću reći“ u prijevodu Maje Opačić, prvi je naslov iz pera slavne autorice s kojim će domaća publika imati prilike upoznati. 2019. godina bila je u znaku ove velike svjetske uspješnice. Na popularnom Amazonu „Nikome neću reći“ zauzeo je zavidno prvo mjesto među najprodavanijim naslovima, a njegovoj napetoj radnji nisu odoljeli ni renomirani magazini The New York Times, The Sunday Times, Globe & Mail i Toronto Star. Osim oduševljenja kod kritike i publike, roman se može pohvaliti da je odnio čak dvije nominacije u kategoriji za najbolji kriminalistički roman i to prema izboru za nagrade Hugh McLennan i Goodreads.

Sigurno mjesto u svijetu kriminalističkih romana autorica je osigurala romanima „Hidden“, „Smoke“, „Fractured“ i „The Good Liar“ koji su prevedeni na desetine svjetskih jezika i prodani u milijunskim primjercima. Za njih su također bila rezervirana prva mjesta na stranici Amazona, ali i brojna druga priznanja i nominacije.

U lipnju 2020. godine autorica je objavila najnoviji roman „You Can’t Catch me“ koji je odmah skočio na popis bestselera dnevnika Globe and Mail i Toronto Star, postao knjiga mjeseca travnja na stranici Goodreads (u kategoriji Suspense & Thrillers) i dobio sjajne kritike u časopisu Publisher’s Weekly.

RADNJA:

Duboko zakopane tajne isplivat će na površinu tijekom uznemirujućeg okupljanja obitelji. Što se dogodilo Amandi Holmes? Prije dvadeset godina u kampu koji vodi obitelj MacAllister pronađena je zatučena u čamcu. Nitko nikad nije odgovarao za taj zločin. Sada, nakon iznenadne smrti oba roditelja, djeca MacAllistera vraćaju se u kamp na čitanje oporuke. Ujedno moraju odlučiti što učiniti s privlačnim građevinskim zemljištem na kojemu se kamp nalazi. Ryanu treba novac pa se zalaže za prodaju. Margaux još nije odlučila. Mary bi najradije da sve ostane kako jest. Blizanke Kate i Liddie imaju suprotstavljene stavove. A Sean Booth, domar u kampu, samo se nada da će na koncu još uvijek imati dom. Ipak, situacija je malo složenija. Nije dovoljno samo glasati za prodaju ili protiv nje. Oporukom je određeno da, sve dok ne otkriju tko je napao Amandu, ne mogu dobiti nasljedstvo. Svatko od njih mogući je krivac. Svatko u rukama drži djelić slagalice. Hoće li se ujediniti u otkrivanju istine ili će njihove tajne napokon razoriti ovu obitelj?

  1. Christina McDonald: Noć kad je Olivia pala

„Noć kad je Olivia pala“ dirljiv je debitantski roman autorice Christine McDonald u kojem ništa nije riješeno do samoga kraja. Roman će u vama probuditi strahove, borbu i najgore noćne more svakog roditelja – nesreću djeteta koja naizgled nije nezgodan slučaj. Autorici je uspjelo ono što rijetkima pođe za rukom – sa prvim romanom zauzeti vrhove lista najprodavanijih naslova i osvojiti brojne nominacije za najbolji roman. USA Today, Amazon i Barnes & Noble samo su neki od popisa najprodavanijih naslova na kojima je tjednima glavna zvijezda bio roman “Noć kad je Olivia pala“. Knjiški klubovi Marie Claire, BookBub, Goodreads, Crime Reads složni su u tome da je upravo roman Christine McDonald bio njihov omiljeni mjesečni odabir, a čarima i napetostima ove priče nije odolio ni Suspense Magazine, koji ga je proglasio najboljim kriminalističkim romanom 2019. godine.

Mnoge je ljubitelje ove pomalo jezive priče oduševila vijest da bi se prema priči Christine McDonald trebao snimati i film. Roman „Noć kad je Olivia pala“ na hrvatski je prevela Ira Martinović.

„Behind Every Lie“ njezin je drugi naslov, dok se u veljači 2021. godine s velikim nestrpljenjem očekuje i treći roman „Do No Harm“.

RADNJA:

Abi Knight usred noći probude zvonjava telefona i tragična vijest – njezina kći, tinejdžerica Olivia, je doživjela užasnu nesreću. Abi kažu da se Olivia okliznula na mostu i pala u ledenu vodu rijeke i sad je bez svijesti u bolnici, a na životu je održavaju aparati. Ali Abi primijeti masnice na Olivijinim zglavcima i sazna da je njezina inače razumna kći tri mjeseca trudna. Biste li vjerovali da vam kažu da se radi o nezgodi?

Video poruka autorice: https://www.youtube.com/watch?v=FQUQIpayBuQ

Ove, ali i brojne druge naslove pronađite u našem webshopu.

Na već snižene naslove, ostvarite dodatne popuste na kupnju više od 3 ili 5 knjiga!

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.