Mozaikove preporuke za ljetno čitanje

Ljeto nam je već stiglo, a to za mnoge znači priprema za dugoočekivani godišnji odmor. Osim krema za sunčanje, ručnika za plažu i sunčanih naočala velik je broj onih koji na more ne idu bez nekoliko dobih romana. S obzirom na veliku ponudu, nadamo se da će vam popis od čak 20 naslova pomoći u odabiru. Ne brinite se, sigurno ćete pronaći nešto za sebe! 🙂

  1. Smrtonosno bijelo – Robert Galbraith

smrtonosno bijelo

Nakon romana Zov kukavice, Dudov svilac i Karijera zla stigao je četvrti roman iz serije kriminalističkih romana s detektivom Cormoranom Strikeom slavne J.K. Rowling, autorice legendarnog Harryja Pottera. Smrtonosno bijelo dosad je najopsežniji naslov koji zaokružuje seriju veoma uspješnih kriminalističkih romana. Prve tri knjige Roberta Galbraitha oduševile su kako kritiku tako i brojne čitatelje, a u neodoljivom istražiteljskom paru uživalo je više od 11 milijuna čitatelja. Prva tri romana o Cormoranu Strikeu adaptirana su u izuzetno popularnu seriju Strike za BBC One. Strike je uzbudljiva dramska serija u čijem je središtu Cormoran Strike (Tom Burke) kome se u potrazi za tragovima pridružuje Robin Ellacott (Holliday Grainger) koja počne raditi kao njegova privremena pomoćnica, ali se ubrzo zadubi u njegove istrage jednako kao i u detalje njegove slavne, ali mučne prošlosti.

  1. Izopačene igre – Angela Marsons

Izopačene igre

Kriminalistički roman Izopačene igre svjetska je uspješnica i drugi slučaj inspektorice Kim Stone. Svojim prvim romanom prevedenim na hrvatski jezik nazvanim Nijemi vrisak, Angela Marsons odmah je među našim čitateljima stekla brojne poklonike, a njezina istražiteljica Kim Stone postala kultnim književnim likom. Roman Izopačene igre donosi nove, podjednako napete i zanimljive avanture koje su pune preokreta, a upravo zbog vrsnog poznavanja ljudske psihologije ova je autorica postala jednom od vodećih zvijezda britanskog suvremenog krimića. Preveo: Marin Popović

  1. Devet potpunih neznanaca – Liane Moriarty

DEvet potpunih stranaca

Devet potpunih neznanaca novi je roman Liane Moriarty, autorice hitova Suprugova tajna i Male laži. Svakim novim romanom ova autorica bilježi sve veći uspjeh. Njezinih sedam uspješnica prevedeno je na više od 40 jezika, a prodale su se u gotovo 15 milijuna primjeraka. Osim u književnom svijetu, Moriarty veliki uspjeh bilježi i na malim ekranima. Velika hit serija Male laži odnijela je sve prestižne nagrade i prikovala desetke milijuna gledatelja u njihove naslonjače. Na krilima uspjeha prve serije, stiže nova poslastica za zaljubljenike već dobro uhodanog tima. Nicole Kidman i nekoliko članove ekipe koja je radila nagrađivanu HBO seriju Male laži ponovno udružuje svoje snage. Kidman će se osim u glumačkoj ulozi naći i u ulozi izvršne producentice dramske serije Nine Perfect Strangers, još jedne serije koja se radi prema romanu Liane Moriarty, inače poznate kao autorice romana Male laži u kojoj je adaptaciji Kidman također glumila.

  1. Gledam te – Teresa Driscoll

Gledam te

Roman Gledam te veliki je svjetski hit koji je zarobio srca obožavatelja trilera. Korisnici Kindlea, ovaj roman u izdanju Mozaika knjiga, zavoljeli su od trenutka izlaska. Samo u prvoj godini roman je prodan u više od pola milijuna primjeraka diljem svijeta, a u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji i Australiji čvrsto  je držao vrh ljestvice najprodavanijih naslova. Autorica koja se specijalizirala za pisanje ženske proze i napetih trilera, u svojoj novoj karijeri prodala je više milijuna naslova, a njezina su djela prevedena na više od 20 jezika. Ovaj roman mnogi uspoređuju s velikim svjetskim hitom Djevojka u vlaku autorice Paule Hawkins koji je prodan u višemilijunskim nakladama.

  1. Poslušna žena – Kerry Fisher

Poslušna žena

Vruće i sparne ljetne dane dodatno će zapaliti najnoviji triler Poslušna žena američke spisateljice Kerry Fisher koji je u svijetu prodan u gotovo milijun primjeraka. Roman je odmah po izlasku osvojio srca čitatelja, ali i ljestvice najprodavanijih naslova. Roman u izdanju Mozaika knjiga donosi briljantno napisanu priču o izdaji i obmani, ali i ljubavi i opraštanju. Ako ste ljubitelji velikih hitova planetarno popularne Liane Moriarty ovo je naslov koji će vas jednako tako osvojiti.

  1. Vrati me – B. A. Paris

Vrati me

Od autorice uspješnica Slom i Iza zaključanih vrata, Vrati me je novi napeti triler koji će vas držati u neizvjesnosti do samoga kraja. Fin i Layla zaljubljeni su par na odmoru u Francuskoj. Nakon kratkog predaha u vožnji autocestom Fin se vraća u automobil, no Leyli se u tom trenutku gubi svaki trag. To je barem ono što je ispričao policiji. Dvanaest godina kasnije Fin je zaručen s Ellen, Laylinom sestrom, a idilu narušavaju nove indicije koje upućuju na činjenicu da je Layla još živa. Izuzetno uzbudljiv kriminalistički roman Vrati me, autorice B. A. Paris, ponukat će vas da sumnjate u sve i svakoga u iščekivanju nevjerojatnog raspleta.

7. Sve same laži – Clare Mackintosh

Sve same laži

Sve same laži novi je napeti triler Clare Mackintosh. Autorica je provela dvanaest godina u policiji, između ostaloga i u odjelu za kriminalističke istrage. Godine 2011. napustila je policijsku službu kako bi radila kao slobodni novinar i savjetnica za društvene medije. Osnivačica je književnog festivala Chipping Norton. Sada je spisateljica puno radno vrijeme i živi u Cotswoldsu sa suprugom i troje djece. Clarein prvi roman, Pustila sam te, bestseller je prema Sunday Timesu i to je bio najbrže prodavan naslov novog autora krimića 2015. godine. Izabran je i za knjižni klub Richard and Judy, gdje je osvojio najviše glasova čitatelja u ljeto 2015., kao i za knjižni klub ITV-jeve emisije Loose Women. Na hrvatskom je jeziku objavljen i njezin drugi veliki hit Vidim te.

LJUBAVNI ROMANI

  1. Ljubavno posredovanje za početnike – Maddie Dawson

Ljubavno posredovanje za početnike

Roman Maddie Dawson Ljubavno posredovanje za početnike bio je veliko iznenađenje američke književne scene u ljeto 2018. godine kada je postao jedno od najomiljenijih ljetnih štiva. Istovremeno duhovita i ozbiljna, opuštajuća je to knjiga namijenjena svima koji se žele zaljubiti ili već jesu zaljubljeni. Koliko su ovaj roman zavoljeli diljem svijeta govori i podatak da se ovaj naslov našao na vrhu liste najprodavanijih naslova Washington Posta i Amazona. Za milijune oduševljenih čitatelja, autorica za 2020. godinu priprema veliko iznenađenje, drugi nastavak ovog romana u kojem, kako je otkrila Marnie želi dijete i brak s Patrickom. Roman je s engleskog prevela Aleksandra Barlović.

  1. Ratnik – Margaret Mallory

Ratnik

Ratnik je treći roman iz serije Povratak gorštaka. Četiri neustrašiva ratnika vraćaju se na Visočje kako bi vratili svoju zemlju i svoja prava. No svi njihovi doživljaji na bojnome polju ne mogu ih pripremiti na dotad najveći izazov, osvajanje srdaca četiriju tvrdoglavih škotskih ljepotica.

  1. Udaja za Winterbornea – Lisa Kleypas

Udaja za Winterbornea

Udaja za Winterbornea drugi je roman iz serije o obitelji Revenel. Rhys Winterborne, velški pučanin, uspio je vlastitim trudom steći golemo bogatstvo, što mu je priskrbilo ogromnu moć. Ukratko, što god bi Rhys Winterborne htio, to bi i dobio. Ledi Helen Ravenel, stidljivu plemkinju, poželio je od prvog trenutka kad ju je ugledao i morao ju je dobiti po bilo koju cijenu, makar to značilo da će je morati razdjevičiti kako bi bio siguran da će se udati za njega. Pokazalo se da je privlačnost uzajamna, no na putu k njihovoj sreći ispriječile su se mračne tajne njezine obitelji. Stvar postaje još gora nakon Helenina otkrića da je u tu priču upleten i jedan od Rhysovih najvećih neprijatelja. Bi li je Rhys oženio i kada bi saznao za to? No ako mu ne kaže, neće se moći udati za njega. Što će učiniti? Može li ljubav sve pobijediti?

  1. Cijena užitka – Kresley Cole

Cijena užitka

Poznat po hrabrosti i poštenju, kapetan Grant Sutherland putuje prema Oceaniji kako bi pronašao Victoriju Dearbourne, Engleskinju izgubljenu na moru prije deset godina. Njezinom je starom i bolesnom djedu dao riječ da će je – kao džentlmen – pronaći i zaštiti. Ali jedan pogled na odraslu Viktoriju bio je dovoljan da se Grant više nikada od nje ne poželi odvojiti. Tori uživa u slobodi, neukroćenoj snazi i spontanosti koje cijeni više od sputavajućih pravila, poglavito kada joj u pomoć, koju nije tražila, dolazi uznositi, hladni britanski kapetan. No dok je Grant pokušava uvjeriti da napusti otok, ona počinje u njemu vidjeti čovjeka koji žudi za još nečim. Čovjeka koji se jednom nasmijao. Čovjeka koji je želi, ali neće uzeti ono što mu nudi. Grant se bori sam sa sobom kako bi preuzeo kontrolu nad divljačkom strašću koja u njemu tinja, ali ne polazi mu za rukom. Tori mora odlučiti što želi više – nesputanost slobode ili jedinog čovjeka koji bi mogao ukrotiti njezino divlje srce.

  1. Udovica trgovca draguljima – Dinah Jefferies

Udovica trgovca draguljima

Udovica trgovca draguljima novi je hit i u nas sve omiljenije autorice Dinah Jefferies koja je brojne sljedbenike začarala svojim naslovima Supruga vlasnika plantaže čaja i Kći trgovca svilom. Romani Dinah Jeferies prevedeni su na više od 30 jezika, a ovaj kao i svi ostali njezini naslovi zauzeli su vrhove ljestvica najprodavanijih knjiga.

  1. Ruža u oluji – Brenda Joyce

Ruža u oluji

Ruža u oluji donosi još jednu nezaboravnu ljubavnu priču iz pera omiljene Brende Joyce. Dok Škotskom bjesni rat, sudbina naslijeđa obitelji Comyn-MacDougall ovisi o jednoj ženi. Ostavši bez roditelja, mlada Margaret Comyn mora osigurati budućnost svojega klana dogovorenim brakom. Ali kada nakon neprijateljskog napada bude ovisila o milosti zloglasnoga Vuka od Lochabera, sva njezina odanost i tajne želje bit će stavljene na kušnju. Kraljevstvo je na kocki.

7. Princ na bijelom konju – Julie Garwood

Princ na bijelom konju

Princ na bijelom konju nezaboravna je ljubavna priča omiljene autorice Julie Garwood. Julie Garwood jedna je od najomiljenijih spisateljica današnjice. Autorica je sedamnaest bestsellera New York Timesa, uključujući Sve za RoseDarAnđeo čuvar, Lavlja družica, Otkupnina, Vjenčanje i druge, tiskanih u više od trideset milijuna primjeraka.

PUBLICISTIKA

  1. Lagom – Linnea Dunne

Lagom je švedski koncept koji znači “ni previše, ni premalo” i stavlja naglasak na umjerenost i održivost te potiče svoje zaljubljenike da pronađu ravnotežu u svojim životima. Umjerenost je ključ ovog koncepta koji se treba uzeti u obzir prilikom uređenja doma, konzumacije hrane i pića, potrošnje, ali i govori o međuljudskim odnosima. Prema pravilima lagom koncepta, treba težiti ka minimalizmu koji je poput skandinavskog dizajna funkcionalan i jednostavan te lišen svih suvišnih detalja. Zahvaljujući fiki, skandinavskom načinu ispijanja kave, Švedska nam nikada nije bliža i to nakon što je u izdanju nakladnika Mozaika knjiga objavljena knjiga Lagom autorice Linnee Dunne.

  1. Ikigai u praksi – Héctor García (Kirai) i Francesc Miralles

Ikigai u praksi

Nakon otkrivanja ključeva motivacije i dugovječnosti u svojoj hit-knjizi Ikigai – japanska tajna dugog i sretnog života Héctor García (Kirai) i Francesc Miralles vraćaju se japanskoj tisućljetnoj kulturi kroz Ikigai u praksi, praktičnu knjigu u izdanju Mozaika knjiga koja pomaže pronaći životnu svrhu i smisao.  Ikigai na japanskom znači “razlog za postojanje” ili “strast našeg života”, ali kako ga možemo pronaći? Ako smo već pronašli naš ikigai, kako ga možemo osnažiti da inspirira sve aspekte našeg postojanja? Da bi se to postiglo, ova knjiga predlaže 35 postaja, uz praktične vježbe, koje nam omogućavaju otkriti, potencirati i provesti u djelo svoju životnu svrhu. Kad zatvorite knjigu, nakon što ponovno prijeđete 35 ključnih stvari, počinje vaše najvažnije putovanje i pustolovina.

  1. Snaga osjetljivosti – Elaine A. Aron

snaga osjetljivosti

Naučite kako iskoristiti dar osjetljivosti kako biste podigli svoje samopouzdanje i poboljšali sve vidove vašega života. Ako ste roditelj visokoosjetljiva djeteta, tada je ova knjiga za vas nepresušan izvor korisnih informacija. Snaga osjetljivosti nudi učinkovita rješenja i savjete koji će zauvijek promijeniti vaš život – nabolje! Imate li žive snove? Je li vam životno važno provesti neko vrijeme u samoći? Smetaju li vas buka ili gužve? Govore li vam često da ste „sramežljivi“ ili „osjetljivi“? Ne brinite, s vama je sve u redu. Vi ste jednostavno visokoosjetljiva osoba. Takvi su ljudi često vrlo inteligentni te imaju povećanu senzornu, emocionalnu i psihičku osjetljivost. U ovoj ćete knjizi naći jednostavne i pouzdane testove pomoću kojih možete doznati jeste li visokoosjetljiva osoba i u čemu je vaša posebnost.

  1. Tražite i dano vam je – Esther i Jerry Hicks

Tražite i dano vam je

Knjiga Tražite i dano vam je Esther i Jerryja Hicksa, prvi put objavljena 2004. godine, postala je uspješnica samo nekoliko tjedana po objavljivanju. Knjiga Tražite i dano vam je te Abrahamova učenja bili su nadahnuće za film Tajna, kao i za opčinjenost zakonima privlačenja. Brojni vodeći duhovni učitelji te učitelji osobnog razvoja hvale je kao jednu od najvažnijih knjiga našeg vremena. Mnogima je promijenila život. Primjena 22 moćna procesa opisana u ovoj knjizi pomoći će vam ostvariti promjenu. Pred vašim će očima nastati posve nov svijet. Ova knjiga, koja predstavlja učenja nefizičkog entiteta Abrahama, pomoći će vam naučiti ostvarivati vlastite želje kako biste živjeli radosnim i ispunjenim životom kakav zaslužujete.

  1. Izliječite svoju samoću – Dr. Erika J. Chopich, Dr. Margaret Paul

Izliječite svoju samoću

Teorija o unutarnjem djetetu dugo je poznata psihologijska teorija, a Erika Chopich i Margaret Paul u svojoj knjizi praktičnim primjerima pokazuju kako se svatko može povezati sa svojim unutarnjim djetetom i prekinuti samodestruktivno ponašanje, osloboditi se straha i riješiti sukobe te graditi uspješne veze. Knjiga IZLIJEČITE SVOJU SAMOĆU opisuje proces samoiscjeljivanja kojim se možete služiti svaki dan kako biste uspostavili zdrav odnos između roditelja koji voli i voljenog unutarnjeg djeteta.

  1. Kako naći i zadržati ljubav – Harville Hendrix, Helen LaKelly Hunt

Kako naći i zadržati ljubav

Bez obzira na vaša dosadašnja iskustva i razočaranja koja ste doživjeli, kao samac ste u idealnom položaju naučiti što treba znati i činiti da biste povećali svoje šanse te našli, i zadržali, pravu ljubav. Harville Hendrix, ugledni stručnjak i psihoterapeut te pisac brojnih popularnih priručnika i (njegova partnerica) Helen LaKelly Hunt, ukazuju na pozitivne promjene koje možete učiniti u životu da biste postigli trajnu ljubav koju tražite. Čak i najuravnoteženije osobe mogu imati neriješene konflikte zbog kojih uvijek traže neodgovarajuće partnere, glupo sabotiraju svoje veze i bježe od obveza i ne znajući zašto.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.