Mozaikov vodič kroz Interliber 2023.

Mjesec studeni mnogima je sinonim za popularni Interliber. Međunarodni 45. sajam knjiga održat će se od 7. do 12. studenoga u čak tri paviljona (5,6 i 7). I ove godine na zagrebačkom Velesajmu očekuje vas mnoštvo knjiga kojima ćete teško odoljeti. Kriminalistički i ljubavni romani, slikovnice i bajke, kuharice i priručnici za samopomoć samo su dio bogate i raznolike ponude. U nastavku otkrijte koji vas noviteti očekuju na štandovima Mozaika knjiga.

  1. Božićni Praščić – J.K.Rowling

Zamislite svijet gdje se igračke oživljavaju i kreću u pustolovinu punu čuda. „Božićni Praščić” nije samo još jedna priča za blagdane. Ovo je toplo, srčano putovanje malog dječaka Jacka koji je spreman učiniti sve za svog najboljeg prijatelja. Od slavne autorice koja je očarala milijune dolazi priča koja će vas nasmijati, rasplakati i podsjetiti na pravu magiju Božića. Savršena knjiga za poklon cijeloj obitelji! Pridružite se Jacku i otkrijte čaroliju „Božićnog Praščića”.

Jack obožava svoju igračku Dar Para. DP je oduvijek bio uz njega – kroz sito i rešeto. Ali jednog Badnjaka dogodi se nešto stravično – DP nestane. No Badnjak je noć za čuda, noć za izgubljene slučajeve i noć kad sve puca od života … pa tako i igračke. Zato se Jack i Božićni Praščić (dosadna zamjena fantastičnog DP-a) otisnu na nevjerojatno putovanje kroz čarobnu Zemlju Izgubljenih. Uz pomoć pričljive Ručalice, hrabrog Kompasa i krilate Nade dat će sve od sebe da spase Jackovoga najboljeg prijatelja iz ralja nezasitnog Luzera…

Iz pera jedne od najvećih spisateljica na svijetu stiže ova topla, uzbudljiva priča o dječaku koji neće stati dok ne spasi one koje voli. Uz očaravajuće ilustracije nevjerojatno popularnog Jima Fielda, Božićni Praščić blagdanski je klasik za cijelu obitelj.

  1. Harry Potter i darovi Smrti – J.K.Rowling

„Smrt je samo posljednji neprijatelj kojeg ćemo pobijediti.“

Ušavši u prikolicu Hagridova motora i vinuvši se u noćno nebo, Harry Potter zna da su mu lord Voldemort i njegovi smrtonoše za petama. Čarolija koja ga je dosad štitila prekinuta je i neće se dovijeka moći skrivati. Gospodar tame utjerava strah u sve što Harry voli, a kako bi ga zaustavio, Harry mora uništiti preostale horkrukse. Posljednja bitka samo što nije započela. Uz pomoć svojih prijatelja, Rona i Hermione, Harry se mora suočiti s najmoćnijim crnim magom čarobnjačkog svijeta.

  1. Harry Potter i Princ Miješane Krvi – J.K.Rowling

Kad se jedne ljetne večeri Dumbledore pojavi u Kalininom prilazu, Harry ne može odvratiti pogled od njegove crne sasušene ruke o kojoj ne želi reći ni riječi. Tajne i sumnje šire se čarobnjačkim svijetom, a čak ni Hogwarts više nije siguran. Harry je uvjeren da je Malfoy obilježen tamnim znamenom, što znači da su se smrtonoše uvukli u hodnike Hogwartsa. Harry će se morati osloniti na snažnu magiju i bliske prijatelje dok istražuje Voldemortove mračne tajne, a Dumbledore ga priprema da se suoči sa svojom sudbinom.

  1. Najgori ljubimci na svijetu – David Walliams

Omiljeni dječji pisac donosi deset novih urnebesnih pripovijedaka o najluđim stvorenjima na svijetu. Ljubimce više nikada nećete gledati istim očima – zajamčeno!

Zaplješčite HOUDINIJU, mađioničarovu zecu…krenite na put oko svijeta sa ZUMOM, supersoničnom kornjačom…zgrozite se nad kaosom koji je za sobom ostavila GRIZLINA, medvjedica s velikom tajnom…i bježite da izvučete živu glavu! Jer vreba vas PRDIRIGA, monstruozna zlatna ribica. Dobri ljubimci, loši ljubimci, ljubimci kriminalnih genija, ljubimci veliki poput kuće i ljubimci koji vas mogu progutati u jednom zalogaju – čekaju vas najsmješnije i najstrašnije životinje koje možete zamisliti.

Milijuni čitatelja uživali su u Najgoroj djeci na svijetu, Najgorim nastavnicima na svijetu i Najgorim roditeljima na svijetu – a sada će se oduševiti ovom šašavom , urnebesnom zbirkom kućnih ljubimaca.

  1. Mama zna – Suzy Josipović Redžepagić

U svakoj kuhinji kriju se uspomene; mirisi djetinjstva, šapati bake dok miješa tijesto i radost okupljanja oko stola. U kuharici Mama zna otkrijte recepte za razna jela koji će vas jednostavno oduševiti.

„Nešto novo, nešto staro i nešto posuđeno, naravno! Ali zato sve isprobano nebrojeno puta i začinjeno s puno ljubavi, zanosa i strasti bez kojih, uostalom, nema ničega što vrijedi.“

Dobro došli u kuhinju Suzy Josipović Redžepagić. Udobno se smjestite i prepustite bogatim mirisima i okusima kojima obiluju njezina jela. Neka su hrvatska, neka francuska, neka pak azijska, ali sva su iz srca. Postavite stol, okružite se najmilijim vam ljudima i jelima poručite sve što ne možete pretočiti u  riječi.

U ovom proširenom i dopunjenom izdanju nezaobilazne kuharice Mama zna pronaći ćete 600 provjerenih slanih recepata kojima je ispričana nježna priča o ljubavi, toplini i snazi koju donose obitelj i prijatelji.

Kuharica mama zna

  1. Kraljica Charlotte – Julia Quinn

Sunčanog rujanskog dana 1761. kralj i kraljica su se prvi put vidjeli. Nekoliko sati kasnije već su bili u braku.

Prelijepa, iskričavo inteligentna i silno svojeglava, cijeli je niz osobina zbog kojih njemačka princeza Charlotte od Mecklenburg-Strelitza nije nužno ono što je britanski dvor zamislio kao idealnu suprugu za mladog kralja Georgea III. No njezina neovisnost i ustrajnost itekako će joj dobro doći jer… George skriva neke tajne. I to sasvim ozbiljne tajne.

U svojoj novoj ulozi Charlotte mora naučiti plivati među zamršenim odnosima dvora dok se istovremeno brine za vlastito srce. Sve se više i sve jače zaljubljuje u Georgea iako je on tjera od sebe. I, naravno, tu je i ta velika tajna koja bi – ako se razotkrije – mogla uzdrmati same temelje monarhije.

Charlotte treba naučiti vladati i shvatiti da ima moć mijenjati društvo. I mora se boriti; za sebe, za svog supruga, ali i za svoje podanike. Ma koliko to zastrašujuće zvučalo, ona više nikad neće biti samo Charlotte. Ona je sada… kraljica!

  1. Svakim svojim dahom – Judith McNaught

Na idiličnom tropskom otoku, uz omamljujući miris frangipanija i neodoljiv ritam kalipsa, novopečena nasljednica restorana Kate Donovan susreće karizmatičnog ali tajanstvenog Mitchella Wyatta. Iako Mitchell vrlo nerado otkriva išta o sebi, Kate polako osvajaju njegov šarm i odlučnost. No njihova strastvena romansa naglo se prekida kada Mitchell iznenada otputuje u Chicago jer je osumnjičen u slučaju ubojstva njegova polubrata, nasljednika basnoslovno bogate obitelji Wyatt. Ostavši sama, Kate se mora zapitati koliko zapravo zna o muškarcu koji je osvojio njezino srce. Je li on doista počinio tako gnusan zločin? I kakve sve tajne krije njegova prošlost?

U nadahnutom prijevodu Sanje Šćibajlo, Svakim tvojim dahom sadržava sve odlike romana popularne autorice Judith McNaught: nezaboravne likove, vruću romansu i napetost koja će vas prikovati uz knjigu.

  1. Pravila uljudnosti – Amor Towles

Posljednje noći 1937. godine dvadesetpetogodišnja Katey Kontent nalazi se u drugorazrednom džez baru u Greenwich Villageu kada za susjedni stol sjeda Tinker Grey, markantan mladi bankar.

Ovaj slučajni susret i njegove spektakularne posljedice Katey lansiraju na jednogodišnje putovanje kroz najviši sloj njujorškog društva, gdje je izdati ne može jedino njezin jedinstven karakter i oštroumnost.

Pravila uljudnosti zavest će vas senzacionalnim prikazom društvenih slojeva Manhattana 1930-ih, prozirnim koktelima, svilenim čarapama te neizmjerno privlačnim likovima. Šarmantan i inteligentan prvijenac nagrađivanog Amora Towlesa priča je o vječnom pitanju identiteta i samopoštovanja, ljubavi i klase, ispisana u maniri retro šika kojim odišu svi najbolji filmovi i romani o New Yorku.

  1. Rat makova – R. F. Kuang

Rat makova prvi je nastavak hiperuspješne fantastične trilogije Rat makova.

Na iznenađenje cijelog Nikanskog carstva, trinaestogodišnja seljakinja i krijumčarka opijuma Rin briljira na prijemnom ispitu za elitnu vojnu akademiju Sinegard. Međutim, njezino porijeklo čini je društvenom izopćenicom čiji su jedini prijatelji mladi Kitay i osebujni učitelj predaje Jiang. Pokušavajući se izboriti za svoje mjesto na Akademiji, Rin otkriva da posjeduje smrtonosnu sposobnost – ona je šaman i može prizivati bogove. Ovlada li svojim moćima, Rin će postići više nego što je ikad sanjala.

Kada Mugenska federacija napadne Nikan i započne Treći rat makova, Rinine će šamanske moći biti jedino oružje protiv uništenja njezina naroda. Ali što je više opsjeda njezin odabrani bog, osvetoljubivi Feniks, to joj jasnije postaje da bi je pobjeda u ratu mogla stajati vlastite ljudskosti… a možda je i ona već stvar prošlosti.

  1. Sve ovo je laž – Lisa Jewell

Ona nije onakva kakvom se predstavlja. Ni približno… Ne smijete vjerovati svemu što ona kaže. Budite na oprezu.

Popularna podcasterica Alix Summer upušta se u jedinstveni projekt u sklopu kojega intervjuira Josie Fair, ženu iz okolice koja je rođena na isti dan kad i Alix i koja je, kako sâma otkriva, na pragu velikih životnih promjena. Josien je život čudan, kompliciran, čak i uznemirujući, no Alix ne može odoljeti želji da dozna više. S vremenom shvaća da Josie skriva neke uistinu mračne tajne i, prije nego što se i snašla, druga se žena uvukla u njezin život… i njezin dom. Tko je zapravo Josie Fair? Može li se vjerovati svemu što govori? I što je točno učinila?

Neponovljiva Lisa Jewell vraća se s uzbudljivim i nepredvidljivim psihološkim trilerom u kojem nitko nije onakav kakvim se čini. Nadahnuti prijevod Andreja Bukarice držat će vas u neizvjesnosti do samog kraja, dok pokušavate razlučiti što je istina, a što laž.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.