Miro Gavran dobitnik nagrade ‘Zvonimir Golob’

Hrvatski književnik Miro Gavran ovogodišnji je dobitnik Nagrade za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu Zvonimir Golob, kojeg tradicionalno organizira Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.).

Nagrada mu je pripala po ocijeni stručnog žirija za pjesmu Kada se na nebu susretnemo koju je napisao i posvetio svojoj ženi Mladeni za njezin ovogodišnji rođendan 23. veljače, a  sastoji se od Velike zlatne plakete.

S obzirom na veliki broj prispjelih radova, odlučeno je da se pohvali još šest autora: Božica Brkan (Zagreb), Zdenka Čavić (Koprivnica),  Marina Kljajo – Radić (Mostar), Fabijan Lovrić (Knin), Borislav Arapović (Švedska) i Branka Grakalić (Zagreb).

Ovom poznatom piscu, dramatičaru, romanopiscu, pripovjedaču i pjesniku, nagrada je svečano uručena u utorak, 4. lipnja 2019. u dvorani Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Natječaj se organizira u želji da što više ljudi piše (i čita) poeziju, a poglavito na sjećanje na književnika Zvonimira Goloba (Koprivnica, 19. veljače 1927. – Zagreb, 1. lipanja 1997.), jednog od najistaknutiji hrvatskih pjesnika ljubavne poezije. Prošlogodišnja dobitnica nagrade je pjesnikinja Lidija Bajuk.

Izvor:Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.