Korijeni Leonardova znanja, između Sredozemnog mora i Istoka. Nova otkrića i istraživanja

Knjiga ‘Veličanstveni Leonardo‘ objavljena je u povodu 500. obljetnice smrti Leonarda da Vincija.

Knjiga je u Hrvatskoj objavljena u samo 200 numeriranih primjeraka, a u cijelom svijetu postoji tek 3 tisuće primjeraka. Taj najpotpuniji prikaz Leonarda da Vincija – slikara, arhitekta, znanstvenika, tehnologa i konstruktora – ručno je uvezan u kožu, a 16 stranica unutar knjige tiskano je na pergamentu, na kakvome je crtao i pisao i sâm Leonardo.

Ali to nije sve – uz knjigu potencijalni kupci tog divnog izdanja dobit će i reprodukcije ‘Posljednje večere’ ‘Mona Lise’, numeriranu serigrafiju crteža ‘Bella principessa’, kovanicu iskovanu strojem koji je projektirao Leonardo, te par zaštitnih rukavica.

Ovogodišnji Festival svjetske književnosti, sedmi po redu, kao i uvijek u Hrvatsku dovodi niz velikih imena europske i svjetske književnosti koje spaja s domaćim piscima, a u brojnim popratnim programima pokazuje koliko je živa i važna književna riječ. Upravo će na ovom prestižnom festivalu sudjelovati i jedan od autora tekstova u knjizi ‘Veličanstveni Leonardo’ Alessandro Vezzosi, direktor muzeja Museo Ideale

Prošlo je petsto godina od smrti sigurno najvećega genija renesanse, umjetnika čije djelo još uvijek itekako uzburkava duhove i potiče na rasprave, veličanstvenog slikara, izumitelja, arhitekta, konstruktora, matematičara i mislioca. Ideje Leonarda da Vincija jednako su svježe i originalne i pet stoljeća nakon njegove smrti, a sve tajne o njegovu životu i radu kao i o posljednjim otkrićima vezanim uz rad ovog neponovljivog stvaratelja ispričat će nam profesor Alessandro Vezzosi, direktor muzeja Museo Ideale Leonardo Da Vinci i suautor knjige o Leonardovu životu Veličanstveni Leonardo. Uvodnu riječ održat će povjesničarka umjetnosti dr. sc. Dubravka Botica, a na koncu ćemo biti počašćeni i glazbenom točkom Latifa Bolata, jednog od najvažnijih proučavatelja turske glazbene baštine.

Program se održava u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu, a svoje ulaznice možete nabaviti na linku: http://bit.ly/UlazniceFSK

Datum: 10.09.2019.

Vrijeme: 18:00h

Lokacija: Hrvatski glazbeni zavod – Mala dvorana

Adresa: Gundulićeva 6, 10000, Zagreb

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.