Čovpas postaje zvijezda filmskog platna

Američki filmski studio DreamWorks razveselio je milijune obožavatelja strip-romana o najpopularnijem čovjekolikom psu. Kako su najavili, uskoro kreće izrada animiranog filma o svima omiljenom Čovpasu, a redateljske palice primit će se već poznato i renomirano ime u filmskoj industriji – Peter Hastings.

Autor popularnog serijala, Dav Pilkey svjetski je fenomen dječje književnosti. Nakon jednog od najuspješnijih serijala dječjih strip-romana o Kapetanu Gaćeši, Čovpas svakoga dana osvaja sve veći broj malih čitatelja. Avanture o popularnom čovjeku-psu prevedene su na više od 21 svjetskog jezika, a da su priče zarazne i urnebesno smiješne dokazuje i više od 13 milijuna prodanih primjeraka samo ovog serijala.

Redatelj Peter Hastings za svoj rad primio je čak šest nagrada Emmy i to za svjetski popularne filmove „Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness“, „The Epic Tales of Captain Underpants“, „Animaniacs“ i „Pinky“.

Ovo nije prva suradnja filmskog studija i popularnog autora. 2017. godine na filmska platna stigao je film „Captain Underpants: The First Epic Movie“ koji je diljem svijeta zaradio više od 125 milijuna dolara.

“Kao što njegovi čitatelji iz cijelog svijeta znaju, Dav Pilkey doista je jedan od najkreativnijih i najtalentiranijih pripovjedača svoje generacije”, poručila je glavna kreativna direktorica DreamWorksa, Kristin Lowe i dodala “Peter Hastings upravo je prava osoba koja će ovog značajnog lika donijeti na veliko platno i razveseliti brojne obožavatelje koji željno iščekuju adaptaciju.”

Ovu vijest komentirao je i autor Dav Pilkey: “Ponizan sam i zahvalan što ponovno radim s briljantnim Peterom Hastingsom i izvanrednim timom u DreamWorks Animationu.”

Od deset knjiga iz ovog serijala na hrvatski su prevedena tri naslova: „Čovpas“, „Čovpas – Pušten s lanca“ i „Čovpas – Priča o dva gada“.

Izvor: The Hollywood Reporter

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.