Bakrene sove Pavla Pavličića najbolji SF roman 2018. godine

Novo priznanje za akademika Pavla Pavličića! Njegov stoti roman „Bakrene sove“ proglašen je najboljim romanom SF tematike u prošloj godini.

Bakrene sove je fantastični triler Pavla Pavličića o pokušaju da se matematički izračunaju budući događaji. Autor se u svojoj stotoj knjizi ponovo se vraća žanru koji ga je ujedno i proslavio, a to je fantastika. Baš kao i slavnom prethodniku Večernji akt i u ovom romanu autor u napetoj priči pripovijeda o čovjekovoj vječnoj želji za vlašću i moći te odgovara na pitanje trebamo li dobiti sve ono o čemu cijeli život maštamo i što želimo.

Nagrada SFERA prva je i najstarija nacionalna žanrovska nagrada u Hrvatskoj. Ona predstavlja priznanje pojedinom stvaraocu za njegovo ostvarenje u određenoj kategoriji. Nagrada SFERA dodjeljuje se u čak devet kategorija, a dobitnika biraju predsjednik žirija i njegovi članovi u tri kruga. Takvo priznanje djeluje i prema ostalim stvaraocima, ali i prema SF-u i široj javnosti. Utemeljilo ju je Društvo za znanstvenu fantastiku SFera u svrhu podizanja nivoa kvalitete, te popularizacije i poticanja domaćeg SF stvaralaštva te je dodjeljuje kao godišnju nagradu još od 1981. godine.

Ovo je prvo takvo priznanje za autora Pavla Pavličića, ali i za izdavačku kuću Mozaik knjigu.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.