“Belgravia”: nova serija nagrađivanog pisca i producenta serije “Downtown Abbey” Juliana Fellowesa

Televizijske serije u posljednje vrijeme privlače sve više i više gledatelja. Pogotovo su popularne one koje su nastale prema hit romanima, zbog čega se uvijek postavlja pitanje jesu li bolje knjige ili TV serije ili kakvi su likovi koje smo zamišljali čitajući knjigu u odnosu na one koji ih predstavljaju na malim ekranima.

Milijuni čitatelja i ljubitelja TV serija s velikim je oduševljenjem dočekalo 2020. godinu kada je navaljen početak emitiranja serije „Belgravia“ koja je nastala prema istoimenom romanu autora Juliana Fellowesa. Roman je djelo višestruko nagrađivanog glumca, pisca, redatelja i producenta serije „Downton Abbey“ nagrađenog s čak tri Emmyja u čijem su fokusu tajne i skandali novopečenih bogataša i aristokracije 1840. godine u  četvrti Belgravia. Philip Glenister, Alice Eve, Tamsin Greig, Harriet Walter i Tom Wilkinson samo su dio renomirane britanske glumačke scene.

Zasad vam donosimo trailer uz podsjetnik da imate sve manje vremena za pročitati ovaj roman prije nego što zaronite u ovu napetu seriju.

Poznata londonska četvrt Belgravia i danas ima prestižan status. Riječ je o luksuznom i elitnom naselju koje privlači najbogatiji sloj društva. Upravo je to naselje izabrao veliki poznavatelj viktorijanskog doba Julian Fellowes kako bi dočarao vrijeme 19. stoljeća. U Hrvatskoj su dosada izašla dva njegova romana: „Prošlo nesavršeno vrijeme“ i „Snobovi“.

Priča u ovom romanu ipak započinje u Bruxellesu 1815., na dan bitke kod Waterlooa. Zabava kod vojvotkinje od Richmonda okupila je najbitnije osobe u Londonu, no i one koji nisu bili rado viđeni. Sophia Trenchard mlada je i lijepa djevojka, kći glavnog dobavljača aristokrata Wellingtona, a upravo ta noć mijenja njezin život iz korijena. Svježim dijalogom, uzbudljivim likovima i neočekivanim preokretima u radnji, Fellowes je za svoje čitatelje pripremio još jednu verziju serije „Downton Abbey“.

Photo: Robert Viglasky

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.