“Igra laži” novi je zagonetni misterij autorice Ruth Ware

Pravila su jednostavna!

  1. Laži
  2. Drži se svoje priče
  3. Nikad ne dozvoli da te uhvate u laži

Pravila su jednostavna i kod Ruth Ware, autorice koja oduševljava kritiku i publiku svakim svojim novim kriminalističkim romanom. Posljednji zagonetni misterij preveden na hrvatski jezik iz njezinog pera je „Igra laži“, koji bi se prema pisanju svjetskih medija mogao gledati i na malim ekranima. Snage su za snimanje filma udružili Entertainment One (eOne) i The Gotham Group.

Poruka pristigne u sitne noćne sate. Samo dvije riječi: Trebam vas. Isa smjesta ostavlja svoju svakodnevicu za sobom i uzima šestomjesečnu kćer pa se zaputi u Salten. U ondašnjem je internatu, smještenom onkraj pustopoljine, provela presudne dane svojeg života, dane čija se sjenka još uvijek nadvija nad njome. U školi je sa svoje tri najbolje prijateljice običavala igrati Igru laži. Natjecale su se tko će ljude bolje uvjeriti u najnečuvenije priče i laži. Sada, nakon sedamnaest godina tajni, na plaži je pronađeno nešto užasno. Nešto što će primorati Isu da se suoči sa svojom prošlošću, zajedno s tri žene koje nije vidjela godinama, ali koje nikada nije zaboravila. Njihov ponovni sastanak nije nimalo ugodan: Salten nije sigurno mjesto za njih, ne nakon onoga što su učinile. Vrijeme je da četiri prijateljice usklade svoje priče…

Hrvatski su čitatelji imali prilike uživati u dvama njezinim romanima, također u izdanju Mozaika knjiga: “U mračnoj, mračnoj šumi“ i “Žena u kabini 10“. Te su dvije knjige vrlo različite radnjom i likovima, ali većina se čitatelja slaže s time da je Ware autorica koja zna ispričati jezivu kriminalističku priču. Neki je uspoređuju s Liane Moriarty, a drugi s Agathom Christie – i obje su strane u pravu.

Prvijenac Ruth Ware, triler „U mračnoj, mračnoj šumi“, odmah po objavljivanju dospio je na prva mjesta ljestvica čitanosti časopisa Sunday Times, New York Times i USA Today, a tvrtka New Line Cinema kupila je prava za filmsku adaptaciju. Kritičari i publika jednoglasno su proglasili za jednu od najboljih knjiga 2015. godine. Svojim je drugim romanom „Žena u kabini 10 potvrdila“ svoj status najbolje spisateljice kriminalističkih romana i psiholoških trilera današnjice, odmah uz Paulu Hawkins ili Gillian Flynn.

DRUGI O ROMANU:

“Britak i inteligentan triler. Štivo koje istinski tjera strah u kosti i nemoguće ga je ispustiti iz ruku.” – SUNDAY MIRROR

“Ovaj triler, koji počiva na atmosferi, držat će vas zalijepljenima za svoje stranice.” – CLOSER

“Jeziv, neodoljiv i domišljato sročen.” – DAILY EXPRESS

“Napet i provokativan.” – INDEPENDENT

“Briljantno klaustrofobičan.” – SUNDAY TIMES

Roman je s engleskog preveo Marin Popović.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.