15 razloga zašto je dobro biti u vezi s knjigoljupcem

Možda ćete im biti na drugom mjestu i možda će vas zaboraviti s vremena na vrijeme jer će se previše uživiti u knjigu, ali knjigoljupci su baš zato neodoljivi. Šta ih to čini tako sjajnim partnerima?

  1. Uvijek imaju temu za razgovor

Jeste li znali da je prema procjeni Googlea na svijetu prije pet godina postojalo ukupno 129.864.880 knjiga? I već ste započeli razgovor!

  1. Upoznat ćete ih preko njihovih polica

Kažu da knjige oblikuju um čitatelja. Ako pažljivo pregledate njihove police, one će vam otkriti mnogo više od njihovog ukusa. Iako ni to nije loše za početak.

  1. Nikada neće imati velike prohtjeve

Zabavljajte se dok ste zajedno, jer se on/ona mora vratiti svojoj knjizi. Uživajte u lijepim trenucima i poštujte njihov osobni prostor i vrijeme.

  1. Veoma su strpljivi

Vaš je partner imao strpljenja kada Harry nije slušao svoje prijatelje; imao je strpljenja čak i za roman „Gospođa Dalloway“. Strpljenje im zaista ne predstavlja problem.

  1. Empatija im je jača strana

Knjigoljupci odlično promatraju svijet tuđim očima. Zapravo, to im je omiljeni hobi. Uvijek ćete imati rame za plakanje.

  1. Otkrit će vam potpuno nove stvari

Ne postoje dva ista čitatelja. Čak i ako ste sami strastveni čitatelj, partner će vam pružiti potpuno drugačiji uvid u poznate stvari.

  1. U vezi ste s ozbiljnom osobom

Knjiški moljac će sigurno biti zreliji od vaših bivših partnera zbog iskustva koje su mu podarili izmišljeni likovi.

  1. Lako ih je zadovoljiti

Potreban vam je rođendanski poklon? Posjetite najbližu knjižaru i kupite im knjigu. Može čak i poklon bon.

  1. Ne osuđuju

Knjige otvaraju prozore duše, a knjigoljupci će sasvim sigurno proviriti unutra. Brojni likovi o kojima vaš partner čita i njihove osobine stalno im razvija razumijevanje svijeta. U čitateljskom svijetu nema mjesta za osude.

  1. Probudit će vam maštu

Vaš knjigoljubac će vaše najluđe snove i najčudnije želje učiniti još luđima i čudnijima. Usudite se ludo maštati!

  1. Zbog načitanog partnera postajete i vi pametniji

Razgovori s njima prepuni su aluzija na knjige koje su pročitali i mogu u nedogled pričati o svojim omiljenim knjigama i piscima. Čak i ako sami ne čitate, sigurno ćete saznati nešto više o svijetu.

  1. Dobro slušaju

Ako ćemo iskreno, provode sate i sate zadubljeni u knjige, strpljivo čekajući razvoj priče. Njihova koncentracija i strpljenje se očituju i u vezi. Uvijek će znati kako da vas potaknu na razgovor.

  1. Imaju stila

Godinama su njegovali ukus za knjige i za to vrijeme razvili su sjajan ukus za stvari. Samo obratite pažnju kako dobro izgledaju knjige u njihovoj sobi.

  1. Dobro čuvaju tajne

Cijelo su vrijeme znali što će se dogoditi u seriji „Igra prijestolja“ i nikada vam nisu pokvarili doživljaj gledanja. Ne govori li to dovoljno o njihovoj sposobnosti čuvanja tajni?

  1. Imate pristup njihovoj kolekciji

Ovo je možda najbolja i najvažnija privilegija izlaženja s knjigoljupcem. Imate pristup njegovoj kućnoj knjižnici.

Međutim, obavezno im čuvajte knjige, inače stvari veoma brzo mogu krenuti po zlu.

Izvor: scoopwhoop.com

Photo: Shutterstock

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.