RECENZIJA Petra Jukić, Ljepota čitanja

Koja je tajna uspješnog braka? Zaboravite na zajedničke interese

Knjiga ‘Sedam načela uspješnog braka’ autora Johna Gottmana i Nana Silvera je nevjerojatno vrijedan resurs za sve parove koji žele izgraditi snažan, zdrav i trajan brak. Ova knjiga nudi dubinske uvide, praktične savjete i konkretne strategije kako bi se stvorio sretan i ispunjen partnerski odnos.

Najpriznatiji stručnjak za bračne odnose

Jedan od razloga zašto je korisno pročitati ovu knjigu je činjenica da je John Gottman, jedan od najpriznatijih stručnjaka za bračne odnose, proveo desetljeća istražujući i proučavajući tajne uspješnih brakova. Njegova istraživanja su znanstveno utemeljena i temelje se na opservacijama tisuća parova. Stoga, ono što ćete pronaći u ovoj knjizi su ne samo mišljenja ili pretpostavke, već i činjenice i pouzdane smjernice za postizanje sreće u braku.

sedam načela uspješnog braka

Ključni čimbenici uspješnog braka

Jedno od glavnih obilježja knjige je sedam načela koja su identificirana kao ključni čimbenici uspješnog braka. Gottman i Silver detaljno opisuju ova načela i pružaju vam alate kako biste ih primijenili u svom vlastitom odnosu. Ova načela uključuju izgradnju ljubavi i prijateljstva, upravljanje konfliktima, stvaranje povezanosti, održavanje pozitivnosti i mnoge druge.

Knjiga je napisana na pristupačan način, bez previše tehničkih pojmova, tako da je razumljiva svim čitateljima, bez obzira na njihovo predznanje o psihologiji ili bračnim odnosima. S praktičnim primjerima iz stvarnih života parova, možete se lako povezati i primijeniti savjete na vlastitu situaciju.

Knjiga s potencijalom da vam pomogne

Jedan od ključnih razloga da nabavite ovu knjigu je njezin potencijal da vam pomogne u izgradnji snažnog i trajnog braka. U braku se suočavamo s brojnim izazovima i poteškoćama, ali uz pomoć ovih načela i tehnika, možete naučiti kako prepoznati i prevladati te izazove. Knjiga vam pruža alate za poboljšanje komunikacije, rješavanje konflikata na zdrav način i izgradnju duboke emocionalne veze s partnerom.

sedam načela uspješnog braka

Bolje razumijevanje vaših i partnerovih potreba

Osim toga, čitanje ove knjige može biti izvrsno ulaganje u vaš brak. Investiranje vremena i truda u razumijevanje i unaprjeđenje vašeg odnosa može donijeti dugoročne koristi. Čitanjem “Sedam načela uspješnog braka” otvarate vrata novim perspektivama i mogućnostima za razvoj vaše veze.

Ova knjiga će vam pomoći da bolje razumijete svoje vlastite potrebe i potrebe vašeg partnera. Naučit ćete kako graditi emocionalnu intimnost, podržavati jedno drugo i održavati duboko povezanost. Također, knjiga će vas naučiti kako prepoznati negativne obrasce komunikacije i zamijeniti ih pozitivnim načinima izražavanja.

Riješite problem prije nego preraste u nešto veće

Jedan od najdragocjenijih aspekata ove knjige je njen naglasak na prevenciji. Umjesto da čekate da se problemi pojave, “Sedam načela uspješnog braka” vam pruža alate za rano prepoznavanje potencijalnih izazova i rješavanje problema prije nego što prerastu u nešto veće. To je kao ulaganje u osiguranje vašeg braka – radite na njemu dok je još zdrav i snažan, kako biste izbjegli ozbiljnije poteškoće u budućnosti.

sedam načela uspješnog braka

Brojne teme s kojima se parovi suočavaju

Uz to, knjiga također obrađuje specifične situacije s kojima se parovi često suočavaju, poput roditeljstva, financija, seksualnosti i slično. Autori nude konkretna rješenja za te situacije, što vam omogućuje da se osnažite i zajednički radite na izazovima koji mogu utjecati na vaš brak.

Ako ste u trenutku kada vam vaš brak donosi stres, nezadovoljstvo ili se jednostavno želite poboljšati, “Sedam načela uspješnog braka” je knjiga koju definitivno trebate pročitati. Nudi vam alate i strategije kako biste preokrenuli negativne obrasce i izgradili zdravu, sretnu i ispunjavajuću vezu.

Više osvrta na knjige možete pronaći ovdje.

 

Izvor: Ljepota čitanja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.