RECENZIJA Matea Rožanković, Svijet jednog knjigoljupca

Angela Marsons: Kobno obećanje (pročitano 28. veljače 2024.)

Kriminalistički roman Kobno obećanje (engl. Fatal Promise) Angele Marsons, čiji prijevod s engleskog potpisuje Nikolina Palašić, objavljen je 2024. godine u izdanju Mozaik knjige i predstavljen na sljedeći način:

“Eci peci pec!

Kada je u lokalnoj šumi otkriveno tijelo brutalno ubijenog liječnika, detektivka Kim Stone šokirana je otkrićem da je žrtva upravo Gordon Cordell – čovjek povezan s prethodnim njezinim slučajem koji je uključivao smrt mlade učenice. Gordon možda ima mutnu prošlost, ali tko bi ga želio mrtvog? Dok je istraga u punom jeku, kroz užasnu prometnu nesreću prolazi Gordonov sin, Saul, nakon čega se svim snagama bori za život. Kao i u uvijek, Kim je sigurna da slučajnosti ne postoje.

Međutim, nakon što je pronađeno još jedno brutalno izmrcvareno tijelo Kim uviđa uznemirujuću poveznicu između žrtava i bolnice Russells Hall. Iste bolnice u kojoj je Gordon godinama radio.

Kim i njezin tim na koljenima su još zbog gubitka kolege kada se suočavaju s jednim od najopasnijih serijskih ubojica do sada. Sve je na liniji. Može li Kim održati svoj tim na okupu i pronaći ubojicu prije nego što se broj žrtava drastično poveća?”

Link: https://mozaik-knjiga.hr/proizvod/kobno-obecanje/

Angela Marsons, Kobno obećanje

Nakon gubitka kolege i vlastite ozljede, Kim Stone ne posustaje i ne dopušta samoj sebi predah, pogotovo kad pronađu mrtvo tijelo Gordona Cordella, čovjeka povezanim s prethodnim slučajem koji se nije prikazao u pozitivnom svjetlu. Kako ubrzo u prometnoj nesreći stradava njegov sin, Kim je svjesna da je netko odlučio nauditi obitelji Cordell. No, tragovi je dovedu i do bolnice Russells Hall u kojoj je Gordon Cordell radio i činio zločine, a Kim uviđa da ovog puta lovi opasnog serijskog ubojicu…

Kobno obećanje je deveti roman kriminalističkog serijala o detektivki Kim Stone te nastavak romana Nijemi vrisakIzopačene igreIzgubljene djevojčicePravi se mrtvaKrvne vezeMrtve dušeSlomljene kosti i Mrtva istina. Kao i u prethodnim romanima, višestrukom narativnom strukturom postiže se dinamičnost i napetost radnje koja je brzo i lako čitljiva te bez praznog hoda i izuzetno zanimljiva. Prikazana je široka lepeza starih i novih likova, s detektivkom Kim Stone na čelu policijske istrage brutalnih ubojstava, a što je sve vjerodostojno i životno prikazano. Uz to, iznenadnim preokretima po poglavljima, koji povremeno navode na krive tragove, pojačava se neizvjesnost radnje čiji je spektakularni završetak potvrda kvalitete ove autorice te točka na “i” cijeloj ovoj izvrsnoj radnji koju od srca preporučujem ljubiteljima žanra na čitanje.

 

Izvor: Svijet jednog knjigoljupca

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.