INTERVJU Ines Stipetić, Gloria

NOVO ŽIVOTNO RAZDOBLJE

SANJA VEJNOVIĆ O KARIJERI, OBITELJI I MRSKOM ODLASKU U MIROVINU: ‘SAD MI JE ŽAO ŠTO SE NIKAD NISAM ZAPOSLILA‘

Zagrebačka glumica otkriva čime se bavila u ‘sušnom’ periodu, u kojem nije bilo snimanja filmova i serija, kako je do 60. rođendana uspjela ostati mlada tijelom i duhom te tko je ispunio njeno obiteljsko gnijezdo nakon što su joj djeca odrasla.

U nenornalnom novom, tijekom pandemije, mnogi su otkrili neke nove zanimacije, koje su im preokrenule život jer su iz njih proizašli neki novi poslovi.Sanja Vejnoviću tim se dugim mjesecima posvetila pisanju, no to ipak neće postati njen novi poziv.

Zagrebačka glumica, naime, sabrala je sva svoja znanja i iskustva koja je proteklih 30 godina stjecala u kuhinji – a mnogi njeni prijatelji mogu posvjedočiti da uistinu dobro kuha – te napisala svoju prvu kuharicu.

Jedan od tih prijatelja je urednik Zoran Maljković i upravo on ju je nagovorio da napravi knjigu recepata, pod nazivom “Iz moje kuhinje – s ljubavlju”, objavljenu malo prije njenog 60. rođendana.

Da, Sanja Vejnović, koju je svojedobno IMDB (najpoznatija filmska web stranica) uvrstio na popis najljepših glumica na svijetu, ima šezdeset godina! No, one se ne vide ni na njenom licu ni na njenom tijelu. Unatoč ljubavi prema gastronomiji, ostala je vitka, njegovana i profinjena – sačuvavši fizičku prepoznatljivost s početka karijere, koju je obilježila uloga u filmu “Banović Strahinja”, uz tadašnje zvijezde Franca Nera i Dragana Nikolića.

Koliko pazite na prehranu, s obzirom na to da nikad niste imali problema s viškom kilograma?

– O jesam, jesam… Ali nikada više od 4 – 5 kilograma. Alarm bi mi se uvijek upalio kada ne bih stala u svoju odjeću, a onda bih smanjila ugljikohidrate i slatko, koje obožavam. Sve kolače radim s manjim udjelom šećera, a takvi su i recepti u mojoj kuharici. Inače, kad sam gladna, posegnem za nekim voćem ili povrćem.

Jeste li ikada požalili što ste odabrali status slobodne umjetnice?

– Kad si mlad, posla ima napretek, a o zrelim godinama i penziji nitko ne razmišlja. No, vrijeme leti, život zaista brzo prođe, i sada mi je žao što se nisam nikada zaposlila – a imala sam prilike. I suprug je slobodnjak, tako da je naš poslovni život bio prilično uzburkano more. No, ja uvijek nešto radim, pišem i smišljam, imam sto ideja i nadam se da će se nešto realizirati. Ne mogu se zamisliti u penziji, radit ću dokle god mi to zdravlje bude dopuštalo.

Cijeli intervju sa Sanjom Vejnović pročitajte u novom broju magazina Glorija!

 

Izvor: Ines Stipetić/Gloria

Photo: VEDRAN PETEH/CROPIX

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.