Naslovnica knjige: Ubojstvo na ivanjsku noć

Podijeli:

  • Broj stranica: 480
  • Godina izdanja: 2017.
  • ISBN: 9789531421164
  • Strani naslov: Villospar
  • Uvez: meki
  • Širina: 14 cm
  • Visina: 20 cm

Ubojstvo na ivanjsku noć

Henning Mankell

Knjige Književnost Kriminalistički romani

Roman UBOJSTVO NA IVANJSKU NOĆ donosi sedmi slučaj slavnog inspektora Kurta Wallandera iz pera Henninga Mankella, najpoznatijeg švedskog pisca krimića.

Na Ivanjsku noć troje mladih prijatelja poželjelo je u šumi na izletištu proslaviti taj blagdan. No u grmlju iza njih bit će skriven nepoznati čovjek koji će u jednom trenutku iskočiti i veselu zabavu prekinuti brutalnim ubojstvom. I dok će još neko vrijeme slanjem razglednica iz europskih metropola zavarati trag i odgoditi pronalaženje tijela, ubojstvo policijskog istražitelja Svedberga bit će brzo otkriveno.

Inspektor Kurt Wallander suočen s gubitkom bliskog suradnika i brutalnim ubojstvom mladih ljudi naći će se pred složenim slučajem. U glavi će mu se motati brojna pitanja. Imaju li ta ubojstva nešto zajedničko? Je li uopće poznavao svog suradnika, pouzdanoga istražitelja Svedberga? Kako se konci istrage budu raspletali, Wallander će biti sve sigurniji u jedno: ubojica će ponovno udariti!

HENNING MANKELL najuspješniji je švedski pisac kriminalističkih romana svih vremena koji je vrhove svjetskih ljestvica najprodavanijih knjiga osvojio godinama prije no što je taj žanr iz skandinavskih zemalja osvojio svijet. Od njega su učile mnoge današnje zvijezde toga žanra, ali malo mu se tko uspio približiti u spisateljskoj vještini. Neki su njegovi romani ekranizirani i u Švedskoj i u Velikoj Britaniji gdje je istražitelja Wallandera utjelovio slavni Kenneth Branagh. Henningu Mankellu na hrvatski su dosad prevedeni romani Psi iz Rige, Ubojstvo na Ivanjsku noć, Na pogrešnom tragu, Talijanske cipele i Ubojica bez lica. Preminuo je u listopadu 2015. godine.

Ostale romane Henninga Mankella potražite ovdje.

X
Rasprodano
99,00 kn
Pročitaj više Kupi e-Knjigu

Black Friday

Pogledaj ponudu

Black Friday

2+1 gratis

Akcija 2+1 GRATIS tijekom koje
možete naručiti tri knjige, a platiti
samo dvije jer ćete najjeftiniju
dobiti besplatno.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.