Naslovnica knjige: U kući Longbourn

Podijeli:

  • Broj stranica: 404
  • Godina izdanja: 2015
  • ISBN: 9789531417044
  • Uvez: meki
  • Širina: 14 cm
  • Visina: 20 cm

U kući Longbourn

Jo Baker

Knjige Književnost Romani

Roman U KUĆI LONGBOURN donosi jedan potpuno drukčiji pogled na mnogima najdražu ljubavnu priču – Ponos i predrasude Jane Austen.

PONOS I PREDRASUDE samo su pola priče…

Da Elizabeth Bennet mora sama prati svoje podsuknje, pomislila je Sarah, ne bi gazila kroz blatnjava polja.

Sluškinjama u kući Longbourn dan je za pranje rublja i Sarine ruke su ispucane i krvare. Život kućanstva ispod stuba, kojim upravlja nježno srce i željezna volja domaćice, gospođe Hill, tek što nije poremetio dolazak novog muškog sluge koji sa sobom donosi tajne i miris mora. Jer u Engleskoj s početka devetnaestog stoljeća postoji jedan svijet koji mlade dame u salonu na katu nikad neće upoznati: svijet siromaštva, ljubavi i okrutnog rata. Elizabeth Bennet i gospodin Darcy bit će za svoje sluge tek nedostižni ideal. Dolazak tajanstvenog muškarca izazvat će pomutnju među slugama obitelji Bennet pa će ljubavi i mržnje, nestanci i povratci postati svakodnevica u kojoj će sluge baš kao i gospoda na katu proživljavati i tugu i sreću.

Roman U kući Longbourn književni je odgovor na jedan od najčitanijih i najomiljenijih romana svih vremena – Ponos i predrasude. Autorica Jo Baker na književnu pozornicu dovodi sluge obitelji Bennet koji se baš poput gospode na katu podjednako dramatično zaljubljuju, liječe slomljena srca i bore s intrigama.

Jo Baker rođena je u Lancasteru gdje je i odrasla, a školovala se je u Oxfordu i Belfastu. Živi u Lancasteru sa suprugom i dvoje djece. Roman U kući Longbourn ubrzo po objavljivanju preveden je i objavljen u mnogim zemljama. Prava za filmsku ekranizaciju prodana su produkciji Focus Features.

Rasprodano
149,00 kn
Pročitaj više Kupi e-Knjigu

Knjiga tjedna!

Pogledaj ponudu

Knjiga tjedna!

Najbolja osveta od svih je sreća

Ostvarite svoje snove i postanite uspješniji!

50 kn

89 kn

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.