Naslovnica knjige: SANATORIJ

Podijeli:

  • Broj stranica: 229
  • Godina izdanja: 2009
  • ISBN: 9789531405034
  • Uvez: meki
  • Širina: 12.5 cm
  • Visina: 19 cm

SANATORIJ

Goran Tribuson

Knjige Književnost Romani

I život je multimedijalna pojava, rekao je u jednom od svojih intervjua Goran Tribuson. A kada taj život, u vremenima što će se pamtiti po zlu, počinje gubiti obrise realnosti, onda ga se mora opisati najprikladnijim riječima, jezikom što svojom atmosferom podsjeća na šutnju. Tribuson je u Sanatorij, u priču smještenu u prostor istočne Slavonije, ugradio iskustva rada na premijernoj fantastici.

Neki putnički vlak koji, na samom početku rata, klizi prema prostoru na kojem su crne arabeske rasprostrte po snijegu, neki luzer s čije povijesti bolesti blijedi dijagnoza, neka zemlja koja se pretvorila u pravi raj za trgovce starim željezom, neke pjesme u kojima dominiraju riječi kao što su konji, ratnici, krv, smrt, barut i blato, sve to iscrtava pravu kafkijansku atmosferu. A u nju se, ionako, zvukovi i boje još dodatno sami upisuju.

Sanatorij je priča o danima u kojima se s jednog prozora mogao vidjeti kaos i besmisao, a s drugog smislen oblik božanske patnje.

Tribusonov se Sanatorij tek danas, kada je ratna priča temeljena na dokumentima iza nas, može primati u bogatstvu ponuđenih značenja.

Ostale romane Gorana Tribusona potražite ovdje.

Rasprodano
99,00 kn
Pročitaj više

Knjiga tjedna!

Pogledaj ponudu

Knjiga tjedna!

Zauvijek u tvom zagrljaju

Očaravajuća priča o strasti i izdajničkim intrigama na carskom dvoru!

50 kn

149 kn

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.